Fethiye Babadağ Teleferik Hattının Temeli 21 Ağustos’ta Atılacak

Fethiye Babadağ Teleferik Hattının Temeli 21 Ağustos’ta Atılacak

Fethiye Babadağ’a teleferik hattı geliyor. 21 Ağustos’ta temeli atılacak olan projenin 2018’de hizmete açılması planlanıyor…

A+A-

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bin 965 rakımlı Babadağ'a teleferik hattı geliyor. 30 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan Fethiye Babadağ teleferik hattının 21 Ağustos temeli atılacak.

İhalesi 3 Nisan’da yapılan hattın başlangıç istasyonu Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Yasdam Caddesi'ne, varış istasyonu ise Babadağ'ın zirvesindeki 1700 metre pisti bitişiğine inşa edilecek.

Alt yapı çalışmaları tamamlanan Fethiye teleferik hattının bin 700 metre pistine başlandı. Projenin ilk ayağı olarak 1700 metre pistinden Babadağ'ın zirvesinde yer alan bin 965 metre pistine ulaşmakta kullanılacak telesiyej sistemi kurulacak. 

Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'nin bin 700 metre pistinde yapılan tanıtım toplantısında Kırtur Limited Şirketi Genel Müdürü Kenan Kıran, teleferik hakkında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Akif Arıcan ile basın mensuplarına bilgi verdi.

Projenin yüklenicisi Kırtur Limited Şirketi Genel Müdürü Kenan Kıran, teleferiğin Ölüdeniz Mahallesi'nden dağın bin 700 metre pistine kadar geleceğini, bin 700 metre ile bin 800 metre arasında ve bin 800 ile bin 900 metre arasında da telesiyej hattı kurulacak.

YILDA 1 MİLYON KİŞİ KULLANACAK

Hattı yıllık 1 milyon kişinin kullanacağını öngördüklerini belirten Kıran, “Şu anda Babadağ'dan yaklaşık 100 bin tandem (ikili), 15 bin de single (tekli) atlayış var. Bunların hepsi projeyle revizyona girecek. Biz burayı uluslararası bir yer haline getireceğiz" diye konuştu.

2018’DE TAMAMLANACAK

FTSO ve FGB şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ise teleferiğin Fethiye'de turizmi 12 aya yaymanın en somut adımı olacağını söyledi. Arıcan,  2018 yılı sonunda proje bitmiş ve Fethiye'de 12 ay turizm başlamış olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.