Ev Alacaklara Tapu Harcı Fırsatı!

Ev Alacaklara Tapu Harcı Fırsatı!

Yabancılara ve gurbetçi vatandaşlara yönelik teşviklere, konutta tapu harcındaki indirim de eklendi. Agency Gayrimenkul’ün kurucu ortaklarından Yasin Tatlıdil, “30 Eylül 2017’ye kadar konutlarda ödenecek tapu harcında indirime gidildi." dedi.

A+A-

Gayrimenkul sektöründeki teşvikler devam ediyor. Yapılan açıklamayla birlikte konut satışlarında tapu harçları 30 Eylül 2017 tarihine kadar binde 20’den binde 15’e düşürüldü. Daha önce yabancılara ve gurbetçi vatandaşlara yönelik teşviklere konut satışlarındaki tapu harçlarındaki indirimi Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Yasin Tatlıdil değerlendirdi. 

Vatandaşa yönelik bir uygulama

Hükümetin gayrimenkul sektörü konusunda attığı adımları çok olumlu bulduğunu belirten Tatlıdil, “2016 yılının son çeyreğinden itibaren alınan tedbirler gayrimenkul sektörünün hareketlenmesini sağladı. Daha önce yabancılara ve gurbetçi vatandaşlarımızın KDV indirimine şimdi de tapu harçlarındaki indirim eklendi. Geçmişte binde 20 olarak ödenen tapu harcı, 30 Eylül 2017 tarihine kadar binde 15 olarak ödenecek. Basit bir hesapla 200 bin TL’lik ev alan bir vatandaş, 4 bin TL tapu harcı yerine 3 bin TL harç ödeyecek” dedi.

Tatlıdil: Kazanan Türkiye olacak

Tapu harçlarındaki indirimin doğrudan alıcıya yansıdığına dikkat çeken Tatlıdil, “Ev hayali kuran vatandaşlarımız daha uygun koşullarda düşlerindeki eve ulaşacaklar. Bu ve benzer teşviklerle birlikte alıcılar daha uygun şartlarda ev sahibi olurken, gayrimenkul stoğunun eritilmesi yolunda da önemli bir adım atılmış olacak. Bu ve benzer uygulamalarla Türkiye kazanacak” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.