Esenyurt ve Beylikdüzü Konut Projeleri İle Değerlendi

Esenyurt ve Beylikdüzü Konut Projeleri İle Değerlendi

Esenyurt ve Beylikdüzü ilçeleri markalı konut projeleri ile değerlendi. Günde 116 konutun alınıp satıldığı Esenyurt ile 33 yeni markalı projenin yapımının sürdüğü Beylikdüzü’nde konut fiyatlarının artması bekleniyor.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yılın ilk beş ayında ülke genelinde 556 bin 784 konut el değiştirdi. Ocak – Mayıs döneminde en çok ev satışı 96 bin 386 adetle İstanbul'da yapıldı.

Mega şehirde gayrimenkul piyasasının en canlı olduğu ilçe 17 bin 503 konut satışıyla Esenyurt oldu. Beylikdüzü 4 bin 708 konut ile ikinci, Sancaktepe 4 bin 655 adetle üçüncü sırada yer buldu.

Esenyurt, konut satışlarında en yakın rakibine dört kat fark attı. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı,  Esenyurt ile ikinci sırada bulunan Beylikdüzü'nün emlak piyasasını değerlendirdi.

Entegre ulaşım ağlarının yapımı ve uygun fiyatlı markalı konutların iki ilçeye olan ilgiyi artırdığını söyleyen Yazıcı, Esenyurt'un İstanbul ulaşım sisteminin omurgasını oluşturan E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu'nun orta aksında kolay erişilebilir bir noktada konumlandığını belirtti.

İlçenin Atatürk Havalimanı ve alışveriş merkezlerine yakın olmasının konut piyasasını canlandırdığını vurgulayan Yazıcı, Mahmutbey – Esenyurt metro hattının bölgeye olan talebi daha da artırmasının beklendiğini ifade etti.

Bakırköy – Avcılar – Esenyurt – Beylikdüzü- Büyükçekmece (TÜYAP) Metro hattının bölgeye ulaşımı rahatlatacağını ve konut fiyatlarını artıracağını açıklayan Yazıcı, Beylikdüzü'nün hem yatırım hem de yerleşim amaçlı tercih edildiğini söyledi.

Esenyurt'ta inşası devam eden halihazırda 70, Beylikdüzü'nde ise 33 markalı konut projesi mevcut. Beylikdüzü'nde markalı konut piyasasının gelişimi 2004 yılında başladı ve 69 firma rekabet halinde. 2006 yılından itibaren yoğun yapılaşmanın görüldüğü Esenyurt'ta ise 75 farklı inşaat şirketi proje üretti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.