Ergün Turan: 2+1 Evde Kirada Oturuyorum!

Ergün Turan: 2+1 Evde Kirada Oturuyorum!

Yüzbinlerce kişiyi ev sahibi yapan TOKİ'nin başkanı Ergün Turan nerede yaşıyor? Herkesin merak ettiği o soruyu Milliyet Gazetesi yazarı Abdullah Karakuş bugünkü köşesine taşıdı. Ergün, Ankara'da 2+1 kiralık bir evde yaşıyor

A+A-

İşte Abdullah Karakuş'un o yazısı...

TOKİ, her yıl on binlerce ev yapıyor.  TOKİ  Başkanı’nın nerede oturduğu merak edilir. ‘Villa mı, rezidans mı acaba?’ diye.

Bunu TOKİ Başkanı Ergün Turan’a sorunca Ankara’da 2+1’de kirada oturduğunu öğrendim.

Turan’ın İstanbul’daki evi ise 3+1’miş. Merter’de 20 yıldır aynı dairede oturduğunu belirten Turan, “Ailem İstanbul’da, 4 çocuğum var. 3 oğlumuz bir odada, kızımız bir odada kalıyor, sığıyorum. Mahallemiz çok güzel. Orası kendi evim. Alıştık oraya. Esnafımız, berberimiz, eczanemiz var. Ankara’da ise 2+1’de kirada oturuyorum. Kirayı kendim veriyorum. Lojman değil” dedi.

TOKİ 13 yılda Türkiye genelinde 750 bin konut yapmış. Sadece bu yıl 64 bin sosyal konut yapan TOKİ, önümüzdeki yıl ise rekor rakam olan 75 bin konuta ulaşmayı hedefliyor.

Son 2.5 yıldır yatay mimariyi esas alan TOKİ’nin ana sloganı ise ‘Hiç bir şehirde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak.” Eskişehir, Gaziantep, Trabzon’daki stadyumları bitirmek üzere olan TOKİ, Suriye sınırında da 600 kilometre duvar örüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.