En İyi 250 Uluslararası Müteahhit Listesi Yayınlandı!

En İyi 250 Uluslararası Müteahhit Listesi Yayınlandı!

Dünyaca ünlü uluslararası müteahhitlik dergisi Engineering Nevvs-Record (ENR), 250 En İyi Uluslararası Müteahhitler Listesi'ni yayınladı.

A+A-

250 En İyi Uluslararası Müteahhitler Listesi, her bir firmanın kendi ülkesi dışındaki projelerinin sözleşme değerleri dikkate alınarak hazırlanıyor. 

2016 yılı ENR 250 En İyi Uluslararası Müteahhitler Listesi'ne bu yıl Türkiye'den toplam 40 müteahhitlik firması girdi. Geçtiğimizin yılın listesinde Türkiye 41 müteahhitlik firması ile yer almıştı. Bu yıl listeye geçtiğimiz yıl listede yer almayan kimi şirketler girerken, geçtiğimiz yıl listede yer alan kimi şirketlerde bu yıl liste dışında kaldı. 

İlk 100'de Türkiye'den 7 şirket yer aldı 

Türkiye'nin ilk 100 içerisinde 7 müteaahhitlik şirketiyle temsil edildiği listede, İstanbul merkezli Polimeks İnşaat Taahhüt ve Sanayi Ticaret AŞ 40'ıncı sırada yer alırken, onu 44'üncü sıradaki  Ankara  merkezli Renaisance Construction , 79'uncu sıradaki Enka Construvtion, 81 'inci sıradaki TAV Construction, 86'ncı sıradaki ANT Yapı, 93'üncü sıradaki Yapı Merkezi İnşaat ve 98'inci sıradaki NATA Construction takip etti. 

Geçen yıl yer almayan 9 şirket bu yıl listede 

Geçtiğimiz yıl listede yer almayan ve bu yıl listeye giren 9 firmadan İstanbul merkezli GAP İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret AŞ listede 137'nci, İstanbul merkezli Sembol Uluslararası Yatırım Tarım Peysaj İnşaat 157'nci, Ankara merkezli SMK Group 206'ncı, Ankara merkezli Metag İnşaat Ticaret AŞ 217'nci, Ankara merkezli Zafer Taahüt İnşaat ve Ticaret AŞ 224'ncü, İstanbul merkezli Anel Elektrik Proje Taahhüt Ticaret AŞ 231 'inci, Ankara merkezli Dorce Prefabrik Building 233'üncü, Ankara merkezli Kolin İnşaat 246'ncı sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.