Emlakçılık Sertifikası nedir ? Nereden alınır? Nasıl alınır?

Emlakçılık Sertifikası nedir ? Nereden alınır? Nasıl alınır?

Gayrimenkul danışmalığı yapmak isteyenlerin öncelikli olarak sertifika programlarına katılması şart. Peki emlakçılık sertifikası almak için gerekli şartlar neler? Emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlakçılık sertifikası nereden alınır? İşte emlakçılık

A+A-

Emlakçılık Sertifikaları Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü tarafından verilir.

1. Sertifika Programları

a. Emlak Danışmanlığı Sertifika Programı

Yurt içinde gerçek ve tüzel kişilere gayrimenkullerin alımı, satımı, kiralanması, kiraya verilmesi, parselasyon yapılması, hukuki prosedürün yerine getirilmesi, imar, ekspertizlik ve şehir plancılığı faaliyetlerinin yürütülmesi için emlak danışmanı yetiştirilmesini hedeflemektedir.

Emlak Danışmanlığı Sertifika Programının sonunda başarılı olan kursiyere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.

b. Emlak Danışmanlığı Ve Konut Finansmanı Tanıtım Ve Pazarlama Danışmanlığı (Mortgage Broker’liği)

Konut Finansmanı Tanıtım ve Pazarlama Danışmanı (Mortgage Broker’liği) sertifika programı ile ise; ülke düzeyinde gayrimenkullerin yatırım amacına göre niteliğini ve uygunluğunu araştırma, ilgili mevzuat ve kanunlar hakkında yatırımcıya bilgi veren, konut finansmanına yönelik yatırımcı adına sabit ve değişken faizli ipotek kredileri, kredi maliyetleri, kredi tahsis ücretleri, erken ödeme cezaları, alternatif konut finansman ürünleri gibi konularda araştırma yapan ve en uygun imkânlar hakkında kişi ve kuruluşlara bilgi ve destek sunan bu konularda danışmanlık hizmeti veren kişiler yetiştirmek.

Konut Finansmanı Tanıtım ve Pazarlama Danışmanı (Mortgage Broker’liği) sertifika programının sonunda başarılı olan kursiyere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.

2. Sertifika Programlarına Kayıt Şartları:

· 18 yaşını doldurmuş olmak,

· En az lise mezunu olmak. Ancak Emlak Müşavirliği (Danışmanlık, Komisyonculuk) mesleğini bilfiil

yürüttüğünü resmî olarak belgelendirenlerde bu şart aranmaz.

a. Internet Tabanlı Emlakçılık Sertifika Programları – Kayıt Tarihleri ve Ön Kayıt

· Kayıtlar yıl boyunca devam etmektedir. Sertifika programına kaydolma hakkını kazanan adayların ön

kayıtları yıl içinde kesintisiz olarak alınır. Her kurs başlangıcı kesin kayıt yapılmak suretiyle devam eder.

· Her iki programa kayıt için Gerekli belgeler, Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Emlak Akademisi

İktisadi İşletmesi GMK Bulvarı 122-7 Maltepe/ANKARA adresine gönderilmek zorundadır.

b. Internet Tabanlı Emlakçılık Sertifika Programları – Kesin Kayıt

· Her kurs başlangıcı kesin kayıtların yapılabilmesi için kursiyerlerin; başvuru koşulları ve kayıt için gerekli belgeler bölümünde belirtilen belgeleri eksiksiz olarak Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Emlak Akademisi İktisadi İşletmesi’ne teslim etmeleri, ve Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Emlak Akademisi İktisadi İşletmesi ile MEB tarafından belirlenen mali yükümlülükleri yerine getirmiş olmaları gerekmektedir.

c. Internet Tabanlı Emlakçılık Sertifika Programları – Kayıt Silme

Hangi durumlarda kayıt silinir:

· Azami öğrenim süresi sonunda sorumlu olduğu sertifika programında geçerli mazeretine istinaden verilen ek sınav hakkı da dahil 4(dört) sınav hakkını kullandıktan sonra başarısız olan kursiyerlerin kaydı MEB kararı ile silinir. Kursiyerlerin uyması gereken disiplin kurallarına aykırı hareketlerden dolayı MEB ve Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonunun yetkili kurullarının alacağı öğrenim hakkına son verilmesi kararıyla kaydı silinir. Kaydı silinen kursiyer herhangi bir hak talep edemez.

d. Internet Tabanlı Emlakçılık Sertifika Programları – Kayıt Yenileme İşlemleri

· Herhangi bir sebepten dolayı kaydı silinenler Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Emlak Akademisi İktisadi İşletmesi ile MEB tarafından belirlenen mali yükümlülükleri yerine getirerek tekrar ilgili sertifikasyon programına kayıt yaptırabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum