Emlak Yatırımı Nereye Yapılmalı?

Emlak Yatırımı Nereye Yapılmalı?

Emlak yatırımı nereye yapılmalı? Hangi emlak yatırımı daha çok kazandırır? İşte cevabı...

A+A-

Günümüzde en kazançlı ve güvenilir liman olarak gösterilen gayrimenkul yatırımı cazibesini korumaya devam ediyor.

Özellikle kentsel dönüşümle birlikte projeler birbiriyle adeta yarışıyor. Proje çok. Adım başı inşaat var. Seçenek çok olunca tercih de zor oluyor. Peki emlak yatırımı nereye yapılmalı? Hangi emlak yatırımı daha çok kazandırır? 
Emlak yatırımı nereye yapılmalı sorusunu yanıtlamadan önce yüksek kazanç peşinde koşarken cebinizdekinden de olmayın diye bir noktanın altını çizmek istiyorum. Az önce yukarıda da değindiğimiz gibi çok sayıda proje var. Yoğun rekabetten dolayı birçok firma hayal sınırlarını bile zorlayacak tekliflerle müşterileri satış ofisine davet ediyor. Özellikle son yıllarda popüler olan maket üzerinden konut satışı ile birlikte mağduriyetler de arttı. Unutmayın “hayali” bir şeye yatırım yapıyorsunuz. Bu nedenle ev satın alırken hangisi daha ucuz ya da  daha çok ödeme kolaylığı sunuyor kadar hangi firma daha sağlam konusuna da dikkat etmelisiniz. Bunun en canlı örneği Esenyurt diyebiliriz. Orada binlerce insan yıllardır hukuk mücadelesi veriyor. Aynı talihsizliği yaşamamak için konut alırken firmayı çok iyi araştırın. Daha önce yaptığı işleri inceleyin. Söz verdiği tarihte teslim yapmış mı? Herhangi bir mağduriyet yaşanmış mı? Artık internet var. Bundan dolayı hiçbir bilgi gizli kalmıyor. Google’da ufak bir araştırma yaparak şirketin güvenirliği hakkında bilgi alabilirsiniz.

BURALARA YATIRM YAPANA PİYANGO VURUYOR

Şimdi gelelim esas konumuza. Emlak yatırımı nereye yapılmalı? Çok kafanızı karıştırmadan birkaç hayati kritere dikkat çekip kararı size bırakacağım. Özellikle İstanbul son yıllarda belki de tarihinin en büyük dönüşümünü yaşıyor. Kentsel dönüşümle birlikte mega kent hızlı kabuk değiştirmeye başladı. İstanbul, sadece konut projeleri değil yapılan ulaşım yatırımları ile birlikte de cazibesini artırmaya devam ediyor. Sadece İstanbul değil bugün Türkiye’nin hemen her ilinde benzer bir gelişim ve dönüşüm söz konusu. Peki nereye yatırım yapmalı? Yıllar önce röportaj yaptığım bir müteahhit ki 12 yıl oluyordur; o zaman “aklı olan şimdi varoş bölgelerden gecekondu toplar” demişti. Bugün için şunu söyleyebiliriz; aklı olan yeni yerleşim bölgelerinden ve 3.Köprü, 3.Havalimanı ve metro gibi yatırımların güzergahından ev ya da arsa satın alır.”

EN GÜVENLİ LİMAN

Bugün en risksiz yatırım kuşkusuz gayrimenkul. Yatırımını gayrimenkule yapan her zaman her dönem kazanıyor. Ama doğru yere yatırım yapıldığında bir iki yılda paranız ikiye katlayabilir. Cebinizdeki parayı kazançlı bir yatırıma dönüştürmek istiyorsanız yeni yerleşim bölgelerine bakabilirsiniz ya da gelişiminin başında olan yerler. Örnek verecek olursak, Sancaktepe, Çekmeköy, Kartal, Sultanbeyli, Kağıthane, Beylikdüzü gibi yerler. Buralarda fiyatlarlar şu an İstanbul’un merkezi bölgelerine göre oldukça uygun. Ama 5-6 yıla kalmaz bu bölgelerde de fiyatlar katlayacak. 

Yeni planlanan metro güzergahında da yatırım yapabilirsiniz. Unutmayın bir evin değerini belirleyen en önemli kriter “LOKASYON”… 

Habertürk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.