Emlak Konut Tuzla İçmeler İhalesini Kim Kazandı

Emlak Konut Tuzla İçmeler İhalesini Kim Kazandı

Emlak Konut Tuzla İçmeler Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu yapıldı. İhaleyi 53.9 milyon TL teklifle Dağ Mimarlık kazandı.

A+A-

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Tuzla İçmeler Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu yapıldı ve kazanan firma belli oldu.

En yüksek teklif Dağ Mimarlık'tan

Emlak Konut Tuzla İçmeler arsasına en yüksek teklifi Dağ Mimarlık ve Mühendislik verdi. Firma arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 53 milyon 927 bin TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 185 milyon TL teklif verdi.

İhalede en yüksek ikinci teklifi ise Fuzul Yapı-İstanbul Teknik Arı İnşaat İş Ortaklığı verdi. İkili konsorsiyum 51 milyon 570 bin TL teklif sundu ancak ihaleyi kazanamadı.

3 firma ihaleye katılmadı

1. oturumda 9 firmadan teklif gelen ihalenin 2. oturumuna Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı, Yılmaz İnşaat ve Hasanoğlu İnşaat teklif vermedi.

Sayar İnşaat 2. oturumda etkisiz kaldı

Emlak Konut İçmeler ihalesinin 1. oturumunda 25 milyon TL teklif ile en yüksek teklifi veren Sayar İnşaat, 2. oturumda etkisini kaybetti. İhalenin 2. oturumunda 35 milyon 5 bin 250 TL teklif verdi. 

Yeni proje geliyor

Konumu ile dikkat çeken Tuzla İçmeler arsası D-100 karayolu üzerinde Tuzla Devlet Hastanesi ve Tuzla Belediyesi'ne komşu konumda yer alıyor. Emsale esas alnı 14 bin 400 metrekare olan İçmeler arsasının toplam arsa alanı 9 bin 600 metrekare. Planlanan proje kapsamında ticari ünite, turizm alanı ve konut inşa edilecek. 

Dağ Mimarlık ve Mühendislik hakkında

Merkezi Konya olan Dağ Mühendislik, yatırımlarını şehir dışına taşıyarak ülke geneline yayılma politikası çerçevesinde İstanbul gayrimenkul pazarında da adından söz ettiriyor. Dağ Mühendislik daha önce Emlak Konut GYO güvencesiyle Bahçekent  Flora ve Tual Adalar projelerini inşa etti. 

Arsa bilgisi

- 4554 ada numaralı ticaret+turizm+konut alanı fonksiyonlu arsanın toplam alanı 9 bin 600 metrekare, emsale esas inşaat alanı 14 bin 400 metrekare olarak belirlendi. Emsal değeri 1.50 olan arsada inşa edilecek binalar yüksekliği en fazla 10 kat olabilecek.

Plan notlarıyla ilgili bilgiler

- TAKS:0,40 olup bu alanlar konut, yüksek nitelikli konut, iş merkezleri, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, kamu veya özel katlı otoparklar, alışveriş merkezleri, otel ve diğer konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi sosyal ve kültürel tesisler, lokanta, restoran, düğün salonu gibi eğlenceye yönelik birimler, yönetim binaları, katlı otopark, banka, finans kurumları, yurt, kurs, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmetler sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlardır. Turizm + Ticaret + Konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin veyahut tamamının birlikte aldığı alanlardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.