Emlak Konut Alsancak İhalesinde Hangi Firmaların İsmi Geçiyor

Emlak Konut Alsancak İhalesinde Hangi Firmaların İsmi Geçiyor

Konak Alsancak'ta Tariş'e ait dev arazinin Emlak Konut tarafından 12-14 haziran tarihlerinde ihalesi yapılacak. 2 etap halinde gerçekleşecek ihaleye Folkart'ın katılmayacağı öğrenilirken SElim Gökdemir'e ait Megapol AŞ ve Eski TRT blokları ihalesini kazan

A+A-

Uluslararası statüde olmayan firmaların giremeyeceği ihale için dev firmaların şimdiden sıraya girdiği öğrenilirken İzmir’den üç firmanın ihale için adı geçiyordu. Folkart A.Ş.’nin uzun süredir gündeminde olduğu bilinen arazi için önemli bir adım geldi ve firmanın ihaleye katılmayacağı öğrenildi.

İzmir’de dev projelere imza atan Selim Gökdemir’e ait Megapol A.Ş. ile İzmir’de son dönemde önemli ihaleleri alan Sabri-Niyazi Memur kardeşlerin Mapeks ile Malatya merkezli Nimeks şirketiyle kurulan konsensüsün ihale ile adları anılırken ihale için henüz adım atıp atmadıkları bilinmiyor. Mapeks-Nimeks ortaklığı geçtiğimiz günlerde TRT Blokları için yapılan ihaleye en yüksek teklifi vermiş ve ihaleyi kazanmıştı.

İHALE DETAYLARI

1.Etap ihale için 47 bin metrekarelik alan belirlendi. Planlamada 32 bin metrekarelik bölümde yapı inşa edilecekken 14 bin metrekarelik alan, cami ve park alanı olarak belirlendi. Alanın yüzde 5’inde kültürel işlevli alan yapılması kararlaştırılırken alanın yüzde 40’na kadar konut yapılabilecek.

Arazide yapılması düşünülen büro tipi yerler için ise en az 100, en çok 5000 metrekarelik yapılabilecek.

12 Haziran’da yapılacak olan 1. Etap ihalesinde iki ayrı oturum yapılacak. İlk oturumu “açık ihale usulü” ile “kapalı zarf teklif alma” usulü ile gerçekleştirilecek. İkinci oturumda ise açık arttırma yapılacak.

2. Etap ihalesi için  78 bin 558 metrekarelik alan belirlenirken 43 bin metrekaresinde yapı inşa edilecek iken, 11 bin metrekarelik alan iki ayrı eğitim tesis alanı ve geri kalan 24 bin metrekarelik alanın park alanı olarak düzenlenmesi kararlaştırıldı. 14 Haziran’da yapılacak satış için 1. Etap için yapılacak olan satış yönteminin aynısı izlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.