Emlak Konut Alsancak 2. Etap İhalesi Sonuçlandı

Emlak Konut Alsancak 2. Etap İhalesi Sonuçlandı

Emlak Konut Konak 2.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu yapıldı. 78 bin 558 metrekarelik arsayı Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat İş Ortaklığı 726 milyon TL teklifle kazandı...

A+A-

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İzmir Konak 2.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu tamamlandı ve ihaleyi kazanan belli oldu.

726 milyon TL'lik teklif

Emlak Konut Konak 2. Etap ihalesini Pekintaş Yapı - Burakcan İnşaat İş Ortaklığı kazandı. Konsorsiyum ihalede arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 2 milyar 200 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 726 milyon TL teklif verdi. 

İzka 3. turda çekildi

Konak 2. Etap'ın 1. oturumunda en yüksek teklifi veren İzka İnşaat ihalenin 2. oturumunun 3. sözlü turda çekildi. Dün yine Emlak Konut tarafından yapılan Konak 1. Etap ihalesinde de aynı durum yaşandı.

Emlak Konut Konak 2. Etap ihalesinin 1. oturumuna 9 firma katılmıştı ancak 2. oturumda 3 firma ihaleye hiç katılmadı, 2 firma da sözlü turda çekildi. İhaleye Nuhoğlu İnşaat-Trend İnşaat İş Ortaklığı, Teknik Yapı, Yılmaz İnşaat ve Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat İş Ortaklığı katıldı.

1. Etap'ı Teknik Yapı aldı

Emlak Konut'un dün gerçekleştirdiği Konak 1. Etap ihalesini Teknik Yapı kazandı. Firma 2. Etap için 666 milyon TL teklif verdi. Bu fiyatla ihaleyi kazanamadı ama 1. Etap'ı 585 milyon 200 bin TL teklifle aldı.

Ticaret alanı, turizm alanı, konut, özel eğitim tesisi ve park alanının yer alacağı Konak 2. Etap arsasının toplam alanı 78 bin 558 metrekare. 

Arsa bilgisi:

İzmir Konak Kuruçay Umurbey arsası C parseli ticaret+turizm+konut alanı olarak 10 bin 549 metrekare, D parseli ticaret+turizm+konut alanı olarak 32 bin 607 metrekare, E parseli özel eğitim tesis alanı olarak 5 bin 275 metrekare ve F parseli eğitim tesis alanı olarak 24 bin 537 metrekare olarak belirlendi. Arsanın toplam alanı ise 78 bin 588 metrekare. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.