Emlak Danışmanlığı Yasası 2018'de Yürürlüğe Girecek!

Emlak Danışmanlığı Yasası 2018'de Yürürlüğe Girecek!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli ‘Emlak Danışmanlığı Yasası’nın 2018 yılında yürürlüğe gireceğini bildirdi.

A+A-

Emkalçılık sektörün sektör temsilcilerinin, bir düzenleme yapılması için uzun zamandır verdikleri mücadele nihayetleniyor. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, ‘Emlak Danışmanlığı Yasası’nın 2018 yılında yürürlüğe gireceğini söyledi. Madenli, Gümrük ve Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Bülent Tüfenkci ile Malatya’da emlakçılarla yapılan toplantıda görüştüklerini ve söz aldıkları bilgisini verdi.

Madenli, Malatya’da Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ile Türkiye genelindeki tüm emlak oda başkanlarının katıldığı toplantıda konuştu.

EMLAKÇILIK MESLEK YASASI, BİR EJDERHA OLABİLİR!

15 yıldır Emlakçılık Meslek Yasası’nın çıkması için mücadele ettiklerini anımsatan Madenli, “Biz bu mesleği seviyoruz, Emlakçılık Meslek Yasası’nın çıkmasını istiyoruz. Çünkü bu mesleğin onurlu bir meslek olduğuna inanıyoruz. Emlakçılık Meslek Yasası, bir ejderha olabilir ve bizi yiyebilir! Ama bu yasa bizi onurlandırır. Bunun için de Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu’nun hazırladığı yasayı bakanlığımıza sunduk. Bakanımız bize bu şekliyle destek verirse çok önemli adımlar atacaktır. Türkiye’deki 100 bin emlakçı çok şanslı. Eşleri ve çocukları ile yanlarında çalışanlarla birlikte 1 milyon insan çok şanslı. Çünkü bizim mesleğimizi bizden daha iyi bilen bir bakanımız var. Bugün emlakçılık güneşi ya Malatya’dan doğacak ya da bu güneş hiç doğmayacak.

SEKTÖR BÜYÜYOR

Madenli, konut sektöründeki büyümenin ve yabancılara yapılan satışların artmasının sektörde düzenleme beklentisini de artırdığını ifade etti. Madenli, Emlak Danışmanlığı Yasası’nın hayata geçmesinin hem gayrimenkul sektörünü rahatlatacağını hem de haksız kazancı ortadan kaldıracağını dile getirdi.

YASA NE GETİRECEK?

Emlakçılık sektörünün de yasal bir zemine oturtulması gerektiğini anlatan Madenli, yeni yasanın ne getireceği konusunda şunları söyledi:

“Yapılan her işe fatura kesilecek. Sektör kayıt altında olacak. Bundan sonra üniversite mezunları emlakçılık yapabilecek. 4 yıllık üniversite mezunu emlakçılar, mesleki yeterlilik sınavına girecek. Sınavda başarılı olanlar, 1 yıl staj yapacak. Mevcut emlakçılardan da vergi ve oda kaydı ile esnaf sicili faal olan ve ilgili odanın vermiş olduğu sertifikası olan kişiler, mesleki yeterlilik belgesi alacak.

Yasa ile emlakçı, vatandaşa asla yanlış yapamayacak. Korsan emlakçı tarih olacak. Emlakçı sadece emlakçılık yapacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum