Emaar Square Mall Nisan'da Açılacak!

Emaar Square Mall Nisan'da Açılacak!

AYD düzenlediği 9. AVM Yatırımları Konferansı’nın ana sponsoru Emaar Türkiye’nin Satış, Pazarlama ve Kiralamalardan Sorumlu Kıdemli Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, Nisan ayında kapılarını açacak Emaar Square Mall’un 5000 kişiye istihdam sağlayacağını söyled

A+A-

Alışveriş Merkezleri yatırımcılarını buluşturan IX. AVM Yatırımları Konferansı, 9 Mart’ta Wyndham Grand İstanbul Levent’te gerçekleşti. Konferansın ana sponsoru olan Emaar Türkiye’nin Satış, Pazarlama ve Kiralamalardan Sorumlu Kıdemli Direktörü Arzu Uludağ Elazığ bir sunum gerçekleştirdi. Nisan ayında kapılarını açacak olan Emaar Properties’in alışveriş merkezleri alanındaki güçlü deneyimi ve gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

Dubai merkezli Emaar Properties’in dünyanın en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olduğunu ifade eden Arzu Uludağ Elazığ, “Emaar, alışveriş merkezleri alanında kendini kanıtlamış, güçlü bir deneyime sahip. Emaar’ın alışveriş merkezlerine yaptığı toplam yatırımı 4 milyar dolardan fazla ve alışveriş merkezlerini yılda 125 milyondan fazla kişi ziyaret ediyor. Faaliyette ve gelişim aşamasında olan yaklaşık 1 milyon metrekare mülke sahip. Emaar’ın alışveriş merkezleri ve perakende grubu, 2016’da yatırımlarını bir önceki yıla oranla yüzde 13 artırarak 510 milyon dolara çıkardı. Türkiye, Dubai, Mısır, Suudi Arabistan gibi önemli pazarlarda aktif olarak alışveriş merkezleri geliştiriyor ve işletiyor” dedi.

Emaar Properties’in AVM yatırımları arasında yer alan Dubai Mall’un AVM sektörünü çok üst bir seviyeye çıkardığını vurgulayan Arzu Uludağ Elazığ şu bilgileri verdi:

“Neredeyse Türkiye nüfusu kadar, yani yılda 80 milyon kişi, Dubai Mall’u ziyaret ediyor. 350 bin metrekare kiralanabilir alanda, 1.200’den fazla mağaza, yaklaşık 200 yiyecek ve içecek satış noktasına sahip olan alışveriş merkezi, Fashion Avenue ile de birçok haute couture markaya da ev sahipliği yapıyor. Dünyaca ünlü markaları ve beş yıldızlı oteli The Address’i de bünyesinde bulunduran Dubai Mall, bölgenin sosyal yaşamına da yön veriyor. Dubai Mall’da şu anda lüks markalara ait 80 mağaza var. Lüksün tüm mağazalar içindeki oranı yüzde 6. Bu yıl yaklaşık 930 bin metrekare genişletilecek alanla, Dubai’nin ilk uluslararası yiyecek-içecek ve dinlence seçeneklerine ek olarak, 150 uluslararası marka daha Dubai Mall’da yerini alacak. Böylece lüks markaların oranı yüzde 17’ye kadar yükselecek.” dedi

Dubai Alışveriş Festivali sırasında 3 milyon ziyaretçinin alışveriş için Dubai’ye gittiğine değinen Arzu Uludağ Elazığ, Dubai’de satılan tüm lüks ürünlerin yarısının satışının Dubai Mall’da gerçekleştiğini, Dubai’de yapılan toplam satışlara yüzde 26 oranında katkı sağladığını ve Dubai Mall’un ziyaretçilerinin yüzde 40’ının yabancılardan oluştuğunu söyledi.

Dubai Mall müşteri deneyimini Türkiye’ye taşıyoruz

Emaar’ın Dubai Mall için geliştirdiği ve yüksek başarı elde ettiği müşteri deneyimini şimdi de Emaar Square Mall’la İstanbul’a taşıyacağını kaydeden Uludağ “Neredeyse Türkiye nüfusu kadar, yani yılda 80 milyon kişi, Dubai Mall’u ziyaret ediyor ve Dubai, dünya haritasında bir destinasyon haline geldi” dedi. 350 bin metrekare kiralanabilir alanda, dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketi Emaar Properties’in deneyimini Nisan'da açılacak Emaar Square Mall'a taşıyacaklarını ve ülkenin bugününe ve geleceğine güvenerek iddialı hedefler koyduklarını söyledi. Uludağ ayrıca "Emaar Türkiye olarak, Emaar Square Mall’a yılda 25 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Dakikada 100 kişi Emaar Square Mall’un kapılarından geçecek. Sanılanın aksine, Türkiye ve İstanbul, alışveriş merkezlerine henüz doymadı. Ayrıca hedeflerimizi sadece iç tüketimden beslenerek yapmayacağız. Şu anda AVM'lerde yabancı ziyaretçilerin oranı ortalama yüzde 2. Dubai deneyimine güvenerek, kendimize önemli bir hedef koyduk: 2023'e kadar kendi yabancı ziyaretçi oranımızı yüzde 10'a çıkarmak istiyoruz” dedi

Türkiye pazarına 2006’da Toscana Vadisi projesiyle girdiğini anlatan Arzu Uludağ Elazığ, Emaar’ın Türkiye’ye güvenle yatırımlarına devam ettiğini belirterek Antalya Belek’te Türkiye’nin en büyük eğlence ve yaşam destinasyonu Land of Legends için Rixos ile işbirliği yaptıklarını kaydetti. Uludağ, “Emaar Square projesiyle Dubai’de kendini kanıtlayan deneyimi İstanbul’a taşıyarak, İstanbul’un küresel cazibe merkezine dönüşmesine hizmet etmek, ülkemize daha fazla turist gelmesini ve daha fazla ekonomik değer yaratmayı istiyoruz” dedi.

İstanbul’un parlayan yıldızı Anadolu Yakası’ndayız

Emaar Square ve Emaar Square Mall projesinin yer aldığı Anadolu Yakası’nın, İstanbul’un parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Arzu Uludağ Elazığ “Üsküdar, Haydarpaşa, Kadıköy, Kurtköy ve Marmara Denizi’nin doğu kıyısı, şehrin bu yönde büyümesiyle birlikte, çok daha değerli bir yaşam merkezine dönüşmeye başladı. Kozyatağı’nda yükselen iş merkezleri, Kurtköy’deki İstanbul Park motor sporları pisti ve Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul’un hızla gelişen önemli merkezlerini temsil ediyor. İstanbul’un üç büyük gelişim arterinden ikisi ve 3,7 milyon metrekare mevcut A tipi ofis arzının neredeyse yarısı, İstanbul Finans Merkezi sebebiyle, 2,7 milyon m2’lik inşaat halindeki ofis stoğunun yüzde 63’ü Anadolu yakasında yer alıyor” diye konuştu.

Her ziyaretçi kişiselleşmiş bir deneyim yaşayacak

Emaar Square Mall’u bir alışveriş merkezi olarak tanımlamanın yeterli olmayacağını dile getiren Arzu Uludağ Elazığ, Emaar Square Mall’un ziyaretçilerine sıra dışı bir deneyim yaşatacağını, farklı ihtiyaçlara sahip her yaş grubundan ziyaretçisine hem şehirli hem de geleneksel, bir o kadar dinamik ve her durumda kişiselleşmiş bir deneyim yaşatacaklarını kaydetti. Uludağ, Emaar Square hakkında şu bilgileri de paylaştı:

“Karma bir yaşam merkezi olarak hayata geçen Emaar Square; otel, ofis, konut ve alışveriş merkezini aynı çatı altında sunuyor. Emaar Square’de, farklı yaşam tarzlarının ihtiyaçlarına uygun olarak çeşitlendirdiğimiz Residences, Heights, The Address Residence Istanbul, The Address Residence Skyview Istanbul kategorilerde toplam 1.068 konut bulunuyor.

Konutların bir bölümüne de hizmet verecek olan The Address Hotel, Emaar'ın lüksün ötesinde bir hizmet anlayışı sunan otel zinciri. Emaar’ın dünyada yaygınlaştırmak istediği 5 yıldızlı otel konsepti; Dubai, Mısır ve Kenya’dan sonra İstanbul’da da hayata geçirilecek. Emaar Square’in ortasında yer alacak 49 katlı binanın ilk 11 katı, otel olarak hizmet verecek. Otelin üst katlarındaki The Address Residence İstanbul, mobilyalı ve mobilyasız 320 lüks rezidans daireden oluşacak. Projenin bu bölümü 2018’de tamamlanacak. Emaar Square Mall’da ise 100 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alana sahibiz. Ayrıca 4.500 araç kapasiteli bir otoparkımız bulunuyor.”

İstanbul’un yeni semti Emaar Square...

Alışveriş, eğlence ve gastronomide, her yaştan ve her kesimden ziyaretçileri mutlu edecek bir mağaza karması ve yönetim anlayışı geliştiren Emaar Square Mall’da, dünyaca ünlü moda markaları, akvaryum, sinemalar ve restoranlar yer alacak.

Alışveriş

Giriş katı ve The Boulevard: Açık hava mağazalarının olduğu bu bölümde, Galeries LaFayette, Gucci, Hermes, Cartier, Mercedes, Harry Winston gibi dünyanın önde gelen markaları bulunacak. Ayrıca Emaar Square Mall içerisinde Zara, LC Waikiki, Massimo Dutti, Victoria Secret, Mango ve Kiğılı gibi her kesime uygun markalar da yer alacak.

Dünyanın en eski ve en ünlü alışveriş merkezi Kapalı Çarşı’nın yüzlerce yıllık muhteşem mimari konsepti Emaar Square Mall’da bir araya getirildi. Türk Pazarı, Kapalı Çarşı’nın ruhunu, Kadıköy Balık Pazarı ve Mısır Çarşısı’nın canlılığını ve İstanbul’un dört bir yanındaki küçük pazarların dinamizmini yaşatacak.

Eğlence

Emaar Akvaryum ve Su Altı Hayvanat Bahçesi, çocukların su altı dünyasını eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri amacıyla yepyeni bir konsept ile İstanbul’a geldi. Emaar Akvaryum’da çocuklar ekoloji ve okyanus hayatının sürdürülebilirliğiyle ilgili bilgi alacak, akrilik tünellerde gezip denizdeki mucizevi yaşamı ve birçok deniz canlısını görme fırsatını yakalayacak. Ayrıca dev timsahlar ve köpek balıkları çocuklara bu macerada eşlik edecek.

Fun Lab:

Yüksek teknolojili eğlence ve iç mekan tema parklarının global liderlerinden biri olan Sega ortaklığında kurulacak FunLab oyun parkında, 3-8 yaş arası çocuklar soft toy alanında eğlenirken, ailelerin alışverişe rahatça devam edebileceği, güvenli bir ortam sunulacak. Aynı zamanda anne ve babaların çocuklarıyla eğlenceli bir gün geçirmeleri için harika olanaklar yaratılacak. Emaar Square Mall, içindeki diğer eğlence noktalarını tamamlayarak, her yaştan ziyaretçiye birinci sınıf eğlence deneyimi yaşatacak.

Buz paten pisti, seyir terasının yanı sıra, hem geleneksel hem de modern mutfaklardan oluşan gurme restoranlar, Anadolu Yakası’nın ilk 4D sinemasıyla birlikte, 2400 koltuk kapasiteli 15 sinema salonu da, alışveriş merkezinde yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.