Ekrem Demirtaş'ın İmar Talebi Komisyondan Geçti

Ekrem Demirtaş'ın İmar Talebi Komisyondan Geçti

Ekrem Demirtalş'ın Urla'da 200 dönüm arazide hayata geçireceği İtokent 2 projesinde ticaret olan imar durumunu konuta çevirmek için başvurmuştu. Ekrem Demirtaş'ın imar talebi İzmir Büyükşehir Belediye meclisi imar komisyonu tarafından ok çokluğuyla kabul

A+A-

zmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti ve CHP’li meclis üyelerini karşı karşıya getiren İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’a ait Urla Bademler’deki arazi için istenen imar düzenlemesinin ilk aşaması tamamlandı. Demirtaş’ın yarısı ticaret yarısı konut imarlı olan 200 dönüm arazide villa yapabilmek için istediği konut imarı Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nun gündemine geldi. İmar Komisyonu, konuyu değerlendirirken talebi oy çokluğuyla kabul etti.

AK PARTİ 'RET' VERDİ

Toplantıda, CHP’li İmar Komisyonu Başkanı Sırrı Aydoğan, Muzaffer Tunçağ, İrfan Aras, Bülent Rüzgar, Yeşim Tekoğlu ve Aydoğan Hepdemirgil “kabul” oyu kullanırken AK Partili Ali Kököğuz, Bünyamin Demir ve Mustafa Alper Güldalı ise “ret” oyu kullandı.

Komisyondan geçen karar önümüzdeki günlerde yapılacak belediye meclis toplantısının gündemine gelecek. Burada meclisin onayına sunulacak. Yeni düzenleme ve son karara göre Demirtaş, Urla Bademler sınırları içinde Ulamış ve Çamlı mahalleleri arasında yer alan bölgedeki arazisine villaları yapabilecek. Henüz 1/25 bin ölçekli üst planlarda olmayan yeni düzenlemenin alt ölçekli planlara uyması gerekiyor.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan Urla Bademler’deki İtokent 2 projesiyle ilgili yaptığı açıklamada “Teklifim kabul edilse bile bu alana 105 adet villa yapabiliyorum” dedi.

Demirtaş açıklamasında, "Şahsıma ait 202 bin 861 metrekare arsam hakkında “karar No:204” ile 17 Şubat 2017 tarihindeki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planında 300 villa çıkacağı ile ilgili bilgi yanlıştır.Onaylı Nazım İmar Planı üzerinden taslak olarak hesaplanan inşaat alanına göre terkler sonrası kalan konut alanları 54.368 m2, Ticaret alanı 37.076 m2 dir. Buna göre yaklaşık 95-96 konut yapılabilir. 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planına, itiraz ettiğim doğrudur.

İmar yoğunluğu konutuna göre daha fazla olan Ticaret alanında daha fazla inşaat yapabilme hakkına rağmen planda yer alan ticaret alanının fazla olduğu, arsanın güneyinde ticaret alanının arkasında kalan, konut imarı yerin kuzeyindeki konut alanı ile birleştirilmesini ve arsanın ortasından geçen yolun kuzeyinde kalan iki ticaret imarlı adanın birbirinin kaldırılmasını, yerine konut imarı verilmesini talep ettim. Diğer bir değişle ticaret alanında daha fazla inşaat yapabilecekken daha az inşaat yapılmasını kabul ettim.

Bu halde dahi ancak 105 bahçeli konut yapılabilmektedir. 300 villanın 600’e çıkarılacağına dair Ali Kökoğuz adlı tanımadığım imar komisyon üyesinin yorumu konuyu hiç bilmediğinin göstergesidir. Ayrıca, 2007 tarihinde onaylanan 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir bütünü Çevre Düzeni Planına göre İzmir planda arsam (M) koşulu kapsamında yer almaktadır.

Ben arsayı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı askıya çıktığında yani 4 ay önce satın aldım. Yani benim için yapılmış bir plan değildir.(M) koşulu yerine yeni planda ticaret koşulu getirilmiştir. Talebim üst ölçekli planda da yer aldığı gibi, ticaret alanında konut yapabilme hakkının verilmesinden ibarettir.

Bu talep kabul edilse dahi arsamda 600 konut yapılacağı iddiası doğru değildir. Bir vatandaş olarak, arsam ile ilgili bir değişiklik talep etmek, hakkımdır. İmar komisyonu bunu görüşerek, kabul veya reddeder. Komisyon üyesi Ali Kökoğuz’nun talebimi saptırarak basınla paylaşması ticari ve şahsi itibarıma yönelik asılsız iddialar ileri sürmesi nedeniyle açıklama yapıyorum” demişti.

Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.