Ekrem Demirtaş'ın İmar Değişikliği Talebi Mecliste Onaylandı

Ekrem Demirtaş'ın İmar Değişikliği Talebi Mecliste Onaylandı

Ekrem Demirtaş'a ait Urla Bademler'deki yarısı ticaret yarısı konut imarlı olan 200 dönümlük arsanın tamamını konut imarına çevirmeye yönelik imar değişikliği planı İzmir Büyükşehir Belediye meclisi tarafından oy çokluğuyla onaylandı. Ekrem Demirtaş'ın ta

A+A-

mir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Oturum gerginlikle başladı.

Toplantıda Aliağa, Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan 597 bin metrekarelik, denize sıfır arsanın satışı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne oy birliğiyle onay gelirken, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Urla Bademler’deki 200 dönümlük arazisinde konut yapmak için yaptığı itiraz da masaya yatırıldı.

BAŞKAN KOCAOĞLU’NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI!

Kocaoğlu’nun Mavişehir'deki 115 dönümlük spor alanının imara açılması için yaptığı, “İstanbul'un ne hale geldiğini giden görüyor. Biz İzmir'in kalkınmasını, İzmir'in yaşanacak bir kent olmasını, İzmir'in gecekondulardan kurtulmasını, İzmir'in sosyal donatı alanlarının, otoparkların, yolların, spor alanlarının yapılmasını istiyoruz. Kent rantı peşinde değiliz. Kamu arsasını satma peşinde değiliz. Yani kenti satma peşinde değiliz. Biz yaşanacak bir kent yaratmak istiyoruz. Dünyanın en güzel kenti İstanbul'un düştüğü duruma İzmir'i düşürmek istemiyoruz. Mücadelemiz budur. Bunun için çalışıp, üretiyoruz. Yazık bu memlekete. Çok güzel bir memleketimiz, çok da güzel insanlarımız var. Bu toprak, bu doğa, bu memleket, bu insanlar bunu hak etmiyor kardeşim” konuşmasının üzerinden açıklamalarda bulundu.

13 SENEDİR NE YAPTIĞIM BELLİ!

Kökoğuz, Kocaoğlu’na hitap ederek, “Sayın Başkan bu lafları siz mi söylediniz?” dedi. Kocaoğlu ise, “Evet ben söyledim. O kadar güzel söylemişsem bana helal olsun” cevabını verdi. Bunun üzerine Kökoğuz, “Söylediklerinizle yaptıklarınız tutsa biz de helal olsun diyeceğiz” açıklamasını yaptı. Kocaoğlu, “Onu vatandaş taktir edecek. Çünkü Ali Kökoğuz taktir etmez” deyince bu kez Kökoğuz, “Ben vatandaş adına meclis üyeliği yapıyorum. Niye konuşmayayım? İfadelerini kullandı. Kocaoğlu bu kez, “İftihar ediyorum o sözlerle. O sözler niye söylendi?” dedi. Kökoğuz’un, “Seferihisar’daki satışları biliyoruz” açıklamasının ardından salonda tansiyon yükseldi. Öfkelenen Kocaoğlu, “O konu gündeme geldiğinde cevabını alırsın. Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi... Çiftlik değil. Sen çiftlik gibi yönetenlere soracaksın. Benim 13 senedir ne yaptığım belli” açıklamasını yaptı.

DEMİRTAŞ’IN URLA ARAZİSİ CHP OYLARIYLA GEÇTİ

Ayrıca oturumda İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’a ait Urla Bademler’deki arazi için istenen imar düzenlemesi gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde komisyonda AK Partili ve CHP’li meclis üyelerini karşı karşıya getiren düzenleme meclis oturumunda da bölünmeye yol açtı. Demirtaş’ın yarısı ticaret yarısı konut imarlı olan 200 dönüm arazide villa tümüyle konut yapabilmek için imar AK Parti’nin ret CHP’nin kabul oylarıyla meclisten geçti.

Oy çokluğuyla karara bağlanan gelişme için söz alan AK Partili Kökoğuz, “Burada X kişisine rant kazandırılıyor. İmar planına aykırı işlem yapılmaktadır. Hukuk bozar ya da bozmaz. Ama kamuoyu önünde kara bir leke olarak kalacaktır. Dürüst başkan olarak bir imaj yaptınız. Lütfen karizmanızı zedelemeyen. Bu imar planına aykırı işlemin buradan geçmemesi gerekiyor” dedi. Başkan Kocaoğlu ise, “Ben bu planlara bakarken tüm samimiyetimle kim itiraz etmiş kimin nesi varmış diye bakmadım. 13 buçuk senedir de bakmıyorum. 4 bin dönüm civarındaki yerdeki itirazları değerlendiriyoruz. Biz böyle baktık. Yan parselde de ondan çok daha büyük ticaret alanı var. O insanlar da itiraz etmiş. Turizm alanları olanlar da itiraz etmiş. Biz de bu plan çalışsın vatandaş mağdur olmasın dedik. Turizm adası olan yerlerde 1/25000’likte bir değişiklik yapıp sonra 1/5000’lik planı getirmemiz gerekiyor. Turizm de de ticarette de aynı şeyi yapıyoruz. Biz bunu böyle çalıştık, komisyona getirdik. Siz tabi ki karşı çıkabilirsiniz. Ama biz bunu bu şekilde uygun gördük. Ahmet Efendi’nin işi olarak bakmıyoruz. Ben nasıl durduğum belli. Bir kişinin hakkını yemiyoruz. Zarar vermiyoruz” açıklamasını yaptı. Kökoğuz da, “Ama bir kişiye de rant kazandırıyorsunuz” cevabını verdi.

Kocaoğlu’nun, “Bu meclis şahsi konuları tartışacak bir meclis değil. Biz araziye bakıyoruz” açıklaması sonrası bir kez daha konuşan Kökoğuz, “Bu mantaliteyle şehir planlarını delik deşik yaparsınız. Bu meclis onayladı bu planı. Niye bozuyorsunuz? Eğer böyle yaparsanız bir kişi rant kazanacak” dedi. CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan da, “Bu 5 binlik ve 25 binlik planı biz yaptık. 100 binlik planı devlet yaptı. Karşı oy ver. Mahkemeye git” diye konuştu. Kökoğuz ise, “Hiç tereddüt etmeden gideceğiz” cevabını verdi.

KOCAOĞLU’NDAN ACAR’A GÖNDERME: ŞEYTANIN BACAĞINI KIRAR MECLİSE GELİRSE…

AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç ise, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın ‘Talebinizi resmi olarak belediyemize yapmanızı rica ederim’ başlıklı açıklamasındaki Kocaoğlu’nu hedef almasını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin asli yapması gereken hizmetleri vurgulamasını örnek gösterdi. Başkan Kocaoğlu bunun üzerinden eleştirilerini sıralayan Tunç’a, “Belediye başkanı lütfeder şeytanın bacağını kırar bu meclise gelir isteği eleştirisini söyler. Bunların hepsi programa alınmış, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak hizmetlerdir. Meclis üyemizin açıklamalarından benim anladığım, ‘Sen bu araziyi niye alıyorsun?’ demek istiyor. Aliağa’da Dikili’de şu kadar iş yapman lazımdı yapmadın demek istiyor. Aliağa’ya köy tüzel kişiliklerinden kalan İZSU hariç, valilikte kurulan komisyonda ilçe belediyelere bunlar bırakılsın diye karar aldık. Ve bırakıldı. Bu mallar da ilçe belediyesinin uhdesine geçti. Aliağa’daki bu arazi 1/25000’lik planlarda yeşil alan da rekreasyon alanı da yapılabilirdi. Başkan yardımcıları, bürokratlar biz burayı rekreasyon alanı yapalım diye öneride bulundular. Biz de belediye hizmet eder yeşil alan değil rekreasyon alanı yapıyoruz dedik. Bir kısmı sit, bir kısmı kıyı kenar çizgisinde kalıyor. Tamam dedik gerekeni yaptık. 1/1000’lik planlar bize geldi. Bugün yarın geçecek. Çelişki var. Encümenle fiyat tespiti yaptırıyor, satıyor. Daha önce meclis kararı alındıysa eğer o zaman encümenden satış kararı alamayız. Alacaksan akşama kadar gel dediği konuda meclisten geçirmem gerekiyor diyor. Encümenden satıyorsun meclisten geçiriyorsun. Meclisten geçiriyordun niye encümenden satış kararı aldın? Sözün özü; bizim fazla paramız yok. Ama Aliağa’da biz böyle bir nadide mülkü, madem Aliağa Belediyesi’nin paraya ihtiyacı vardı. Projesi varsa onu da alalım. Rekreasyon alanı yapalım hemşerilerimize sunalım dedik. Biz bunu yapalım mı yapmayalım mı? Bunu meclisin onayına sunuyoruz” diye konuştu.

Mehmet İşler - Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.