Eğribel Tüneli'nin Yüzde 50'si Tamam!

Eğribel Tüneli'nin Yüzde 50'si Tamam!

Türkiye'nin en büyük üçüncü, Karadeniz Bölgesi'nin ise ikinci en uzunu olacak olan Eğribel Tüneli'nin yüzde 50'si tamamlandı. Eğribel Tüneli'nin uzunluğu 11 bin 800 metre.

A+A-

Giresun Valisi Hasan Karahan, muhtarlar toplantısı öncesinde Alucra ilçesinde yapımı devam eden Eğribel Tüneli'nde incelemelerde bulunarak yüklenici firmadan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İncelemenin ardından açıklama yapan Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun'u İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak olan tünelin aynı zamanda Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar arasındaki ulaşımı rahatlatacağını söyledi. Türkiye'nin en büyük üçüncü, Karadeniz Bölgesi'nin ise ikinci en uzunu olacak tünelin çift yönlü yapılmaya devam ettiğini ve şu ana kadar yüzde 50'sinin de tamamlandığını belirten Vali Karahan, "Tünelin her birinin uzunluğunun 5 bin 900 metre, toplam da ise 11 bin 800 metredir. Şu an itibariyle çift taraflı olarak yaklaşık 3 bin metrelik bölüm tamamlanmış durumda. Tünellerin Tamdere girişi ve Asarcık çıkışı olmak üzere her iki ağızda da kazı destek çalışmaları sürüyor. Tünelin hizmete açılmasıyla birlikte yüksek rakımdan dolayı kış aylarında aşırı kar yağışı ve buzlanmanın yaşandığı Eğribel Geçidi'ndeki olumsuzluklar da tarihe karışıacak. Bu tüneller İlimize sosyal, ticari birçok katkısı olacak" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.