Efes Antik Kanal İhalesine 53 Firma Teklif Verdi

Efes Antik Kanal İhalesine 53 Firma Teklif Verdi

Başbakan Binali Yıldırım’ın “35 İzmir Projesi” arasında yer alan Efes Antik Kanal’ın ilk etap ihalesine rekor sayıda teklif geldi. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ihalede 53 firma teklif verdi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım’ın “35 İzmir Projesi” nin en prestijlilerinden olan “ Efes Antik Kanal Projesi” nin ilk etap ihalesi yapıldı. DSİ 2. (İzmir) Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ihaleye rekor talep geldi. 53 firmanın teklif verdiği ihalenin ilk aşaması yaklaşık 5 saat sürdü.

İhalenin ilk aşamasında firmalardan teklifleri toplayan komisyon, ikinci aşamada ise projenin sınır değerini belirleyecek. O değerin altında teklif veren firmalardan projeyi nasıl yapacağını açıklamasını isteyecek olan komisyon daha sonra nihai karanı verecek. KİK sürecinin ardından ise Efes Antik kentinin ününe ün katacak projenin inşaat süreci başlayacak

1 yıl içinde tamamlanacak

İki etaplı projenin ilk etabında yatların girişini sağlamak için Pamucak sahiline 600 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde Giriş Kanalı yapılacak. Teknelere kısa süreli park imkanı sağlayan yat limanın boyu 250 eni ise 100 metre olacak. İlk etap için doğal sit alanı olan bölgeye 1620 adet kazık çakılacak. Giriş kanalının duvarları tarihi dokuya uygun şekilde yöresel dikdörtgen kesme taş bloklarla kaplanacak.

Projenin ilk etabının 1 yıl (365) gün içinde tamamlanması planlanıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.