Efeler'deki Eğitim Kampüsü Projesi İptal

Efeler'deki Eğitim Kampüsü Projesi İptal

Aydın Efeler’deki mevcut dört lisenin taşınacağı ve 162 dönüm arazi üzerinde kurulacak Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçildi.

A+A-

Efeler'deki tüm okullarda tekli eğitim sistemine geçilmesi maksadıyla Aydın eski İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre döneminde gündeme getirilen projeden vazgeçildiğini belirten yetkililer, “Kampüs projesinden vazgeçildi. Kampüs okul, yap-işlet-devret mantığıyla projelendirilmişti. Devletimiz artık bu mantıkla projelendirme yapmıyor. Buna dair alternatif projeler gündeme alınacak” dedi.

AYDIN BŞB, ARAZİYE ‘TADİLEN ONAY’ VERMİŞTİ

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Efeler İlçesi Çeştepe Mahallesi'nde 162 dönüm arazi üzerinde kurmayı planladığı 5 bin öğrenci kapasiteli ‘Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçildiği ve ikili eğitimden tekli eğitime geçilmesi için alternatif projelerin gündeme alındığı öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kampüs alanı için gerekli olan 1/100 bin ölçekli imar planını yaptığı proje için geçen yıl zemin etütleri gerçekleştirilmiş ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi de ‘Eğitim Kampüsü'nün imar planı değişikliğine de ‘tadilen onay’ vermişti. Aydın BŞB’de geçen yıl imar komisyonun hazırladığı rapor okunduktan sonra söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Necmettin Esenlik, " Hattın deplasesi yapıldıktan sonra, inşat ruhsatı verilsin diye enerji nakil hattı ile ilgili tadilen onay yaptık. Komisyon olarak, çok içimize sinen bir yer olmadığını açıkça söyleyebilirim" demişti.

 EFELER’DEKİ 4 LİSE KAMPÜSE TAŞINACAKTI

Daha önce projeyle ilgili açıklama yapan Aydın eski İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Belediye Meclislerinde, imar planı değişiklikleri kabul edildikten sonra, kampüs içinde yapılacak her biri 32 derslikli 4 okul binası için birden ihaleye çıkacağız. Kesinlikle 2016 yılında kampüsümüzün temelini atacağız. İhaleyi alan firmaların, iş bitirme süreleri de en fazla 360 gün olacak" demişti. Eğer proje hayat geçseydi, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi kampüse taşınacak ve taşınması planlanan diğer iki okul da ihtiyaca göre belirlenecekti. 5 bin kişilik üniversite kampüsü gibi projelendirilecek olan lise kampüsü, dönemin yetkililerinin ifadelerine göre Aydın’da eğitimin kalitesini daha yukarı seviyelere çıkarmak için büyük önem arz ederken bazı sendika temsilcileriyse projeye karşı tepkiliydi.

“PROJEDEN VAZGEÇİLMESİ DOĞRU BİR KARARDIR”

Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçilmesinin doğru bir karar olduğunu söyleyen Türk-Eğitim SEN Aydın İl Başkanı Rıdvan Naci Devli, “Daha önce de bu projenin hatalı olduğunu söylemiştik. Lise öğrencilerinin tamamının şehrin bir uç kesiminde toplanması en azından şehrin trafiğinde keşmekeşe neden olacaktı. Dışa bağımlı olduğumuz akaryakıt masrafları artacak, öğrencilerin kendi muhitlerinden alınıp bir yerde toplanmasıysa lise öğrenimi açısından da bir kazanç olmayacaktı. Yanlıştan dönülmesi bir erdemdir. Bu yanlışı yapan şu an burada değil, vazgeçilmesi doğrudur. Daha önce saydığım olumsuz sebepler de bu vesileyle kalkacaktır. Alınan kararı sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.