Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nin planı değişti!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nin planı değişti!

Maçka Parkı’ndan geçeceği söylenen Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nin girişi değişti. İmar planı değişen tünel projesi için teklif, Ulaşım Komisyonu’na devredildi.

A+A-

Semt sakinleri ve doğa savunucularının koruma kalkanı olduğu Maçka Parkı’nın bir bölümünden geçecek olan tünel projesinin imar planları değiştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) değişiklik teklifini Ulaşım Komisyonu’na havale etti. Teklifin bugün Meclis’te oylanması bekleniyor. İBB Planlama Müdürlüğü, dün, Meclis üyelerine değişiklikle ilgili sunum yaptı. Sunuma göre, tünel girişi Maçka Parkı’ndan başka bir noktaya alındı.

Revize edildi

CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, yeni plana ilişkin bilgi verdi. Gülsever, “Direnmemiz sonucunda İBB geri adım atarak planı revize etmek zorunda kaldı. Değişiklikte tünel girişini başka bir noktaya almışlar. Alanda açma kapama metodu uygulanacağını söylediler. Buna göre ağaçlar yine sökülecek. Parkın altından geçecek tüp geçidin üstü toprakla örtülerek ağaçlar geri dikilecek” dedi. Gülsever, imar planlarına Maçka Parkı’nın eskisi gibi kalacağına ilişkin plan notu eklenmesini istediklerini de belirtti.

‘Trafik sorunu çözülmez’

İBB Ulaşım Komisyonu üyesi CHP’li Yunus Can da tünelin girişinin Kasımpaşa’dan gelen tünelin çıktığı noktaya alındığını belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.