Defterdarlıktan Alsancak'ta 5.5 Milyon TL'ye Satılık Gayrimenkul!

Defterdarlıktan Alsancak'ta 5.5 Milyon TL'ye Satılık Gayrimenkul!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı,Konak Alsancak'taki gayrimenkulü satışa çıkarıyor. İhalesi 7 Mart'ta yapılacak 152 metrekarelik gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 520 bin TL.

A+A-

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı,Konak ilçesi Alsancak Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi 7 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 520 bin TL olarak belirlendi.

 

TAŞINMAZ SATILACAKTIR

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığından:

SATIŞ İHALESİ YAPILACAK TAŞINMAZ

No:1

Taşınmaz No:35080100039

İli:İzmir

İlçesi:Konak

Mahallesi:Alsancak

Ada:1219

Parsel:3

Yüzölçümü (m²):152,50

Hazine Payı (m²):Tam

Cinsi:Kargir Ev

İmar Durumu:1/1000 ölçekli uygulama imar planında; TM1 Ticaret Seçenekli konut (zemin katta konut yapılamaz.) alanı içinde Bitişik Nizam 8 Kattır. 3 nolu parsel ile tevhidi gerekmektedir. Tevhid sonucu oluşan parselin bir kısmı 8 kat bir kısmı 5 kattır.

İhale Usulü:Açık Teklif Usulü

Tahmini Satış Bedeli (TL):5.520.000,00

Geçici Teminat Bedeli (TL):1.656.000,00

İhale Tarihi:07.03.2017

İhale Saati:11:00

 

1 - Yukarıda belirtilen taşınmazın 2886 sayılı Kanunun 45. Maddesine göre satış ihalesi Hükümet Konağı C Blok Konak/İZMİR adresindeki  İzmir  Defterdarlığı binasının 1. Katında bulunan toplantı salonunda komisyon huzurunda belirtilen gün ve saatte yapılacaktır.

2 - Satış ihalesi yapılacak taşınmaza ilişkin şartname ve ekleri Defterdarlığımız ilgili Müdürlüklerinde ücretsiz olarak görülebilir.

3 - İhaleye katılacak isteklilerin aşağıda belirtilen belgeleri ihale başlama saatine kadar İhale Komisyon Başkanlığına teslim etmeleri veya iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırmaları gerekmekte olup, postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

a) Yasal yerleşim yeri belgesi,

b) Tebligat için Türkiye’de adres gösterir belge (Adres beyanı),

c) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarası, Tüzel kişilerin ise Vergi Kimlik numarası,

d) Geçici Teminata ilişkin belge (Geçici Teminat Makbuzu, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre düzenlenmiş ve İlgili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği süresiz Teminat Mektubu, Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler)

e) Özel hukuk kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret sanayi odasından yahut benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin özel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (b) ve (d) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişili adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belge.

4 - Taşınmazın satış bedeli, talep edilmesi halinde; 4706 sayılı Kanunun 5. maddesine göre taksitle de ödenebilir. Taksitle ödeme halinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla 2 yılda ve 8 (sekiz) eşit taksitte kanuni faizi ile birlikte ödenir. 4706 sayılı Kanun uyarınca Hazineye ait taşınmazların satış ihale bedelleri, KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan müstesnadır. Ayrıca, satışı yapılan taşınmaz 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaftır.

5 - Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

6 - Bu ihaleye ilişkin bilgiler www.izmirdefterdarligi.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden de öğrenilebilir.

BİLGİ İÇİN İLETİŞİM TELEFONU: (232) 489 41 40

İlan olunur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.