Cumhurbaşkanı'nın AVM Çağrısı Sektörde Karşılık Buldu!

Cumhurbaşkanı'nın AVM Çağrısı Sektörde Karşılık Buldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AVM'lerdeki kiralamaların dolar yerine TL üzerinden yapılması çağrısına AVM yatırımcılarından destek geldi.

A+A-

Başkent Ankara’nın en önemli alışveriş merkezlerinde iştiraki olan BESA Grup’tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AVM kiralarında döviz kurundan TL’ye dönülmesi çağrısı sonrası ‘destek’ adımı geldi.

BESA Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Cumhurbaşkanı’nın “AVM’lerde kiralar dövizden TL’ye döndürülmeli” çağrısının özellikle döviz kurlarındaki aşırı artışı dengelemek adına çok önemli olduğunu ifade etti. 

Bezci, “Perakende sektöründe bir süredir dolaşan kara bulutları dağıtmak için elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Daha önce AVM’lerimizde döviz kurunu sabitleme çalışması yapmıştık. Kiracımız değil ortağımız olarak gördüğümüz mağazaları korumamız lazım. Özellikle dolar kurunda yaşanan ciddi artış, firmaların zarar etmelerine, en kötü senaryoyla dükkanlarını kapatma yoluna gitmelerine neden oluyor. Bunu önlemek için AVM yöneticilerine, yatırımcılara büyük iş düşüyor. Perakende sektörünü biz kurtarabiliriz” dedi.

BESA Grup bünyesindeki BESA Karina Plaza, BESA Nova Plaza, BESA Kule ve Kuleevo’da cadde mağazalarının TL üzerinden kiraya verildiği, yeniden yapılan Galleria'da da dolar yerine TL ile kiralama yapılacağının altını çizen Bezci, şunları söyledi:

“BESA Grup olarak ekonomiye katkı sağlayacak, Türkiye’yi ileriye taşıyacak her adımın sonuna kadar arkasındayız. Zaten halihazırda TL üzerinden kiraya verdiğimiz butik AVM’lerimiz bulunuyor. Diğer AVM’lerimizde de kiralamayı TL üzerinden yürütme konusunda çalışmalarımız bulunuyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı sonrası, bu konudaki çalışmalarımıza hız vereceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.