Çiğli'ye Yapılacak AVM Projesine Onay Verildi

Çiğli'ye Yapılacak AVM Projesine Onay Verildi

Çiğli’de bulunan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin sınırları içindeki 45 bin metrekarelik alana yapılacak alışveriş merkezinin ÇED raporu hakkında karar verildi. İnceleme ve Denetleme Kurulu toplantısının ardından rapor yeterli bulundu. Projeyi 2

A+A-

Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olan ve 600’den fazla tesis ile faaliyet gösteren Çiğli’deki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne (AOSB) Alışveriş Merkezi (AVM) için son aşamaya gelindi.

Bölgedeki 45 bin metrekarelik arsa için geçmiş dönemde açılan ihaleyi kazanan İstanbul merkezli Odak İnşaat Mühendislik Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yapımına başlayacağı hizmet ve destek alanı için ÇED raporuna Bakanlık tarafından nihai karar verildi. İnceleme ve Denetleme Kurulu toplantısının ardından rapor yeterli bulundu. Proje Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bakanlık’ta 10 gün boyunca halkın görüşüne açılacak.

AGORA’YI YAPAN FİRMA

2003 yılında Balçova’ya Agora Alışveriş Merkezi’ni inşa eden ve bu kez Çiğli’de benzer bir proje için kolları sıvayan Odak Grup, alanın 33 yıl süreyle üst (inşaat) hakkını elinde bulunduruyor.

AYLIK 600 BİN KİŞİ ÖNGÖRÜLÜYOR!

Firmanın kasasından proje bedeli olarak 131 milyon 830 bin lira çıkacağı belirtildi.  Altında bir de otopark bulunacak merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte aylık gelecek ziyaretçi sayısının 600 bin kişi civarında olması öngörülüyor. 20 metre yüksekliğinde yapılacak binada üç bodrum, bir zemin ve iki kat bulunacak. Proje bünyesinde yer alması öngörülen sektörler konfeksiyon mağazaları, elektronik, ev eşyaları, züccaciye, çocuk oyun ve eğlence alanı, sinema ve restoranlar şeklinde olacak.

İNŞAAT 36 AY SÜRECEK

Projenin inşaat aşamasının 36 ay sürmesi bekleniyor. 360 kişi 12 ay boyunca günde 10 saat tek vardiya olarak çalışacak. İşletme aşamasında ise yönetim birimi ve mağazalarda 2 bin kişinin istihdam edileceği öğrenildi.  Ekonomik ömrünün 30 yıl olduğu belirlenen projede alışveriş merkezi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı ile İzmir Çevre Yolu’nun kesişim noktasında yer alacak.

Ender Aldanmaz - Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.