Çanakkale ve Bandırma'nın İmar Planı Değişti!

Çanakkale ve Bandırma'nın İmar Planı Değişti!

Çanakkale ve Bandırma'daki 1/100 binlik imar planı değişti. Plandaki 7.2 ve 7.4 plan hükümlerine istinaden konular çerçevesinde muhtelif değişiklikler istendi.

A+A-

Bandırma – Çanakkale Bölgesi 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nda yeniden değişikliğe gidiliyor. Buna göre Planda yer alan 7.2 ve 7.4 plan hükümlerine istinaden konular çerçevesinde muhtelif değişiklikler talep edildi. Bu değişiklikler kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Esteği Dairesi Başkanlığı’nın 9 Ocak 2017 tarihli talebi ile bölge halkının sosyal, peyzaj ve rekreatif ihtiyaçlarını karşılamak için 200 hektarlık bir alan istendi. Yapılan araştırmalar sonucunda Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın isteğini karşılayabilecek mevcut fonksiyonları taşıyan alanın Edincik Merası olduğuna karar verildi. Buna göre Edincik mevkii’nde Tarım ve Mera Alanı olarak geçen 65 hektarlık bir alanın Kentsel Bölgesel Yeşil Alan ve Spor Alanı olarak değiştirilmesi benimsendi.

Planda yapılan diğer değişikliklerde ise yine Edincik yakınlarındaki Kentsel Gelişim Alanı olarak işlenen alanda bir bölümün Katı Atık Tesis Alanı olarak işlenmesine, yine aynı alanın sebze ve meyve toptancı hal kompleksi, çiftçi eğitim ve üretim istasyonu ve botanik park alanlarını oluşturabilmek, stok sahası ve asfalt üretim tesisi olarak kullanılmak üzere gerekli olan alanı ayırabilmek ve stok sahası ve asfalt üretim tesisi olarak kullanılmak üzere gerekli olan alanı ayırabilmek amacıyla Kentsel Gelişme Alanı olarak işlenmesi benimsendi.

Yapılan bir diğer değişiklik ise Yenimahalle mahallesinde bulunan Askeri Alan olarak görünen Maliye Hazinesi tarafından TOKİ’ye devri yapılan daha sonra da Büyükşehir Belediyesi tarafından Park yapılmak amacıyla alınan Eski Askeri Çamlık Alanının da Kentsel Yerleşik Alan Statüsüne geçirilmesinin benimsendiği görüldü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.