Bursa Yıldırım'ın 6 Mahallesine İmar Müjdesi

Bursa Yıldırım'ın 6 Mahallesine İmar Müjdesi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ankara Yolu'nun altında bulunan Arabayatağı, Hacivat, Ulus, Yavuzselim, Mevlana ve Çınarönü mahallelerine imar müjdesi verdi

A+A-

Kentsel dönüşümde örnek projelerin yükseldiği Yıldırım’ın. Ankara Yolu’nun alt tarafındaki 6 mahallenin

yeni imar planları da Bakanlık tarafından onaylandı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ankara Yolu'nun altında bulunan Arabayatağı, Hacivat, Ulus, Yavuzselim, Mevlana ve Çınarönü mahallelerinde yaşayan 150 Bin kişiye, uzun yıllardır beklenen müjdeyi verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planının onaylandığını söyleyen Başkan Edebali, "Riskli alan olarak belirlenen bu bölgemizde bakanlığımızın onayıyla yeni imar planını burada hayata geçiriyoruz. Yeni planla birlikte bitişik nizamdan ayrık nizama geçiyoruz" dedi.

BAKANLIK ONAYLADI 

Uygulamaya geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri ile 6 mahallenin modern bir görünüme kavuşacağını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "6 mahallemizde 450 hektarlık alanda 150 Bini aşkın insanımız yaşıyor. Yeni imar planımızla birlikte 8 kat uygulamasına geçeceğiz.

Dönüşüm tamamlandığında 6 mahallede yaklaşık 20 bin konut olacak" dedi.Bu bölgede yaşayan Yıldırımlıların yaşam kalitesini yükseltme hedefini gerçekleştirmek istediklerini aktaran Başkan Edebali, "Eski planda yollar yüzde 31'lik kısmı oluştururken yeni planda geniş ve ferah olmak üzere yüzde 26'lık kısmı oluşturuyor. Ayrıca artan yeşil alan miktarı ve sosyal donatı alanlarıyla buradaki vatandaşlarımızın mutluluk duyacağı yeni bir yaşam alanı inşa edeceğiz" dedi.

MEVLANA VE ULUS’TA DAİRELER 2018’DE TESLİM EDİLECEK 

Diğer yandan Mevlana Ulus kentsel dönüşüm projesinin tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Başkan Edebali, "Yıldırım'ın en büyük dönüşüm projesi olan Mevlana, Ulus projesinin startını verdik. Proje etap etap devam edecek, inşaatına başladığımız 850 daireyi önümüzdeki sene hak sahiplerine teslim edeceğiz. Dönüşüm felsefemizin temeli, bu güne kadar zor şartlar altında bu bölgede ikamet eden insanlarımıza yine aynı bölgede hayat standartları yüksek bir yaşam alanı sunmaktır. Bugüne kadar bölgenin cefasını çekenler bundan sonra sefasını sürecekler. Proje tam anlamıyla tamamlandığında, yeşil alanlarıyla, spor merkezleri ve sosyal tesisleriyle Bursa'ya ve Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir şehir ortaya çıkacak" dedi.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK PROJELER

Yıldırıma çağ atlatacak vizyon projeler hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, "Ülkemizde bir ilk olacak Bursa'nın en büyük yatırımlarından birisi Sular Vadisi ve Doğa Parkı'nın yapımına başladık. Bünyesinde 5 Bin kişilik spor salonu bulunacak Türkiye'nin en büyük spor kompleksimizin inşasına başladık ve 2017 yılı içerisinde hizmete geçirmiş olacağız.

Engelsiz Yaşam Merkezi, Molla Yegan Kültür Merkezi, Değirmenönü, Karapınar Meydan ve Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi, Vatan Mahallesi Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi, Değirmenlikızık Osmanlı Mahallesi, Vişne Han Kapalı Çarşısı, Millet, Piremirve Mimarsinan ile Güllük kapalı pazaryerleri ile ilçemizin kültürel ve sosyal yaşamına artı değerler katacağız" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.