Bursa Nazar Sitesinde Kentsel Dönüşüm Başladı!

Bursa Nazar Sitesinde Kentsel Dönüşüm Başladı!

Bursa'da Nazar Sitesi' C Blokta yıkım başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Riskli binalarımızı deprem yıkmadan, kendi ellerimizle yıkıyoruz" dedi.

A+A-

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında Nazar Sitesi C Blokta yıkım başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Riskli binalarımızı deprem yıkmadan, kendi ellerimizle yıkıyoruz. Binaların altında kalıp, ‘kaderimiz buymuş’ demek yerine bir an önce harekete geçmeliyiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm noktasında aldığı kararların meyvesini de toplamaya devam ediyor. Özellikle depreme karşı dayanıksız olan sitelerin hızlı bir şekilde dönüşümünü sağlamak amacıyla 0.50 emsal artışı uygulaması başlatan Büyükşehir Belediyesi, böylelikle kent genelindeki dönüşümü de tetiklemiş oldu. Bu uygulamadan yararlanmak için başvuran 160’ın üzerinde sitenin dosyası Büyükşehir’den geçerken, Nilüfer ilçesindeki Nazar Sitesi C Blokta da dönüşüm yıkımla başlamış oldu. Halen 5 katlı ve 21 daireden oluşan blok, 8,5 kat ve 32 daire olarak yenilenecek. Otopark sorunu yer altında çözülecek ve belediye terk edilen 700 metrekarelik alan yeşil alan olacak.

Nazar Sitesi C Blokun dönüşümünü yapacak olan Nazar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şakir ise yıllar önce kendilerinin yaptığı binanın dönüşümünü de kendilerinin yapacak olmasının Bursa’da bir ilk olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.