Buca Metrosunda ÇED Süreci Başladı

Buca Metrosunda ÇED Süreci Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Konak Üçyol-Buca Metro Hattı ile ilgili ÇED süreci başladı. İzmir Valiliği dosyanın uygun olduğunu belirtti. Proje İzmir trafiğini büyük oranda rahatlatacak. Buca Metrosunun 2022 yılında açılması planlanıyo

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin raylı sistemini geliştirmeye yönelik hamleleri arasında yer alan Konak Üçyo-Buca- Buca Koop arasındaki yeni metro güzergahının çalışmaları sürüyor. Fizibilite çalışmalarının devam ettiği proje kapsamında İzmir Valiliği ÇED, dosyasının uygun olduğunu belirtirken sürecin resmen başladığını da duyurdu.

Üçyol İstasyonu-DEÜ Tınaztepe Kampüsü-Buca Koop güzergâhından ilerleyecek yeni metro projesinin bazı bölümleri derin tünel, bazı bölümleri de aç-kapa sistemi ile inşa edilecek. Hali hazırda işletilen Evka -3 ve Fahrettin Altay mevcut metro hattına Üçyol metro istasyonundan yapılacak bağlantı ile merkez kentin güneydoğu aksında yer alan Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü ve Buca bölgesine Raylı sistem ile erişimi sağlanacak.

Toplam 13,5 km uzunluğunda, 11 istasyonlu olarak planlanan güzergâh, Buca Çamlıkule durağından başlayıp Buca Koop ve Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü, Hasanağa Bahçesi, Kasaplar Meydanı, Buca Belediyesi, Şirinyer, General Asım Gündüz ve Zafertepe duraklarından sonra Üçyol Metro Durağı’na ulaşacak. 2018 yılında başlayacak inşaat çalışmalarının dört yıllık sürede tamamlanması  planlanırken hat 2022 yılının ortasında bir aksilik çıkmazsa çalışmaya başlayacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.