Bu Bina Geri Dönüşüm Malzemeleriyle İnşa Edildi

Bu Bina Geri Dönüşüm Malzemeleriyle İnşa Edildi

“Sıfır atık” konusunda dünyanın bir numarası olan Kamikatsu kasabası şöhretini özel bir yapıyla kutluyor.

A+A-

Plastiği, camı, metali, kağıdı aynı çöp kutusuna atıp sözde geri dönüşüm destekçisi olan bizim gibi 3. dünya ülkelerinin dikkatine!.. Japonya’nın 2 bin civarında nüfusa sahip Kamikatsu kasabası yıllardır atıklarının yüzde 80’ini geri dönüştürüyor. Atıklarının tamamını tam 34 farklı kategoriye ayırıyor.

Geri dönüşüm malzemeleriyle inşa edilen bina

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR MALZEMELER KULLANILDI

Az nüfusa, fakat tüm dünyaya ders verebilecek hırsa sahip yerleşim yerinde şimdi Kamikatsu’nun ruhunu yansıtan bir bina bulunuyor. Nolm.us'un haberine göre; Hiroshi Nakamura & NAP mimarlık ofisinin imzasını taşıyan ve 2016 WAN Sürdürülebilir Yapılar Ödülü‘nü kazanan bina ufak tefek eşyalar satarken bar olarak da hizmet veriyor. Ekolojiye duyarlı yapının inşasında tamamen geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir malzemelerin yer aldığı ifade ediliyor.

Geri dönüşüm malzemeleriyle inşa edilen bina

8 METRE UZUNLUĞUNDA CAMDAN DUVAR

Yapının en çok dikkat çeken tarafı 8 metre uzunluğundaki camdan duvarı. Etraftaki terk edilmiş evlerden toplanan çerçevelerden oluşturulan dev, açılabilir cam duvar sıcak günlerde iç mekanda bir ferahlık sağlıyor. Yeniden kullanılan fayanslarla döşenen zemini, şişe şamdanlar, eski gazetelerden duvar kağıtları, sedir ağacıyla kaplanmış dış yüzeyi ile geri dönüşüm mimarisine örnek gösterilebilecek başarılı bir yapı.

Geri dönüşüm malzemeleriyle inşa edilen bina

Geri dönüşüm malzemeleriyle inşa edilen bina

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.