Bornova Kavaklıdere Yatırımlarla Gelişiyor

Bornova Kavaklıdere Yatırımlarla Gelişiyor

Kavaklıdere’de yeni yatırımlarla yaşam standartları yükseliyor. Bornova Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çeşitli çevre düzenlemelerinin yanında çocuklar için parklar yapıldı. Altyapı ve yol çalışmalarıyla ulaşım da rahatlatıldı. Ayrıca Mahalle’nin içinden

A+A-

Bornova Belediyesi, yaptığı yatırımlarla Kavaklıdere Mahallesi’ni geliştiriyor. Bornova’nın eskiden köy statüsünde olan ve Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında mahalle statüsü kazanan yerleşim alanlarından biri olan Kavaklıdere’de yollar yenilendi.

Mahalle’deki çoğu toprak 14 sokağa alt yapıları tamamlandıktan sonra parke taşı döşendi. 2 bin 500 metrekare parke taşı yapılan mahallede ana yollar da asfaltlanarak düzenli hale getirildi. Mahalle’nin meydanına içinde oyuncaklar ve spor aletlerinin yanında oturma banklarının da bulunduğu bir park yapıldı. İlerleyen süreçte ise park alanı büyütülerek muhtarlık ofisi ve vatandaşların vakit geçirebilecekleri bir kafetaryanın hizmete açılması planlanıyor.

Kavaklıdere Mahallesi’nin içinden geçen dere, İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ıslah edildi. Çevresine korkuluklar yapılarak vatandaşlar için güvenli hale getirildi. Mahalle’nin girişinde bulunan mezarlığın ise duvarları yapıldı. Kavaklıdere mahallesi sakinleri belediyenin yaptığı çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İhtiyaçlar karşılandı

Yapılan çalışmalar için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür eden Kavaklıdere Mahalle Muhtarı Ömer Kaça,  “Belediyemiz mahallemize destek vererek isteklerimizi yerine getiriyor. Bunun için en başta Başkanımız Olgun Atila’ya teşekkür ederim. Bizim için büyük ihtiyaç olan alt yapı ve yol sorunlarımız çözüldü. Mahalle meydanına park yapılarak, vatandaşlar için dinlenme, çocuklarımız için de bir oyun alanı oluşturuldu ”dedi.  

Mezarlık duvarlarının da yenilendiğini ifade den Muhtar Kaça, “Mezarlığımızın çevresinde bulunan duvarlar tahrip olmuştu. Bu duvarlar yıkılarak yenisi yapıldı. Ayrıca mahallemizde bulunan dere ıslah edilerek, çevresine korkuluklar yapıldı” diyerek bilgi verdi.  


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.