Beykoz Belediyesi'nden İmar Planları Bilgilendirme Toplantısı!

Beykoz Belediyesi'nden İmar Planları Bilgilendirme Toplantısı!

Beykoz Belediyesi, Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap 1/1000 Ölçekli İmar Planlarının kapsadığı mahallelerin muhtarlarını düzenlediği toplantıyla bilgilendirdi.

A+A-

Beykoz Belediyesi, Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap 1/1000 Ölçekli İmar Planlarının kapsadığı mahallelerin muhtarlarını bilgilendirdi. 

Toplantıya Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Teknik Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas, Plan ve Proje Müdürü Hayriye Gül Totu, Çubuklu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu, Soğuksu Mahallesi Muhtarı Muammer Aydınoğlu, Çiğdem Mahallesi Muhtarı Murat Erdal, İncirköy Mahallesi Muhtarı Şefik Yavuzyılmaz, Rüzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Altun ve muhtar azaları katıldı.

Beykoz'da kentsel yenilenme sürecinde depreme dayanaklı donanımlı binalarda imarlı yaşam için çalışmalar sürerken, arazide vatandaşlarla içi içe hazırlanan imar planının hazırlık ve onay süreçlerini kamuoyu ve ilgili kişilerle sık sık paylaşan Beykoz Belediyesi, muhtarlarla yaptığı toplantıda da bilgi paylaşımında bulundu.

Beykoz Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Şubat Meclisinde oybirliğiyle kabul edilen 1/1000 Ölçekli Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi.

Soğuksu, Çiğdem, İncirköy,  Çubuklu, Acarlar ve Rüzgarlıbahçe Mahallelerinin bir kısmını kapsayan plan hakkında muhtarlar bilgilendirilirken, imar planı onay sürecinin kurumlardan tamamlanmasının ardından askıya çıkarılacak.

Teknik Başkan Yardımcısı Dr. Eyüp Salih Elmas tarafından yapılan sunumda muhtarlara 1. Etap plan hazırlıkları, imar şartları, planın avantajları ve kentsel gelişim parametreleri hakkında bilgiler verildi.

“Kentsel Yenileme Çalışmalarımız Sürüyor”

Başkan Çelikbilek, “İmarlarla ilgili uzun bir süredir yapılan  çalışmaları ilçe sakinlerimizle paylaşıyoruz. Biz bölgeyi hiç kimse etkilenmese de vatandaşlarımızın lehine nasıl olur, ne şekilde yasalara uygun olur şeklinde planlamaya çalışıyoruz. Temel prensibimiz budur. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi için muhtarlarımızı da bu konuda aydınlatıyoruz. Beykoz Belediyesi olarak size güzel uygulamalar yapacağız.  Kentsel yenileme çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Teknik Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas: “ İlçenin Sosyal Yapısını Koruyan Planlar Yapmaya Çalıştık”

Beykoz halkının mülkiyet hakkına son derece saygılı bir plan hazırladıklarını vurgulayan Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas: “Hazırladığımız plan mahalle odakları oluşturmayı amaçlayan, ilçenin geleneksel sosyal yapısını koruyan ve güçlendiren bir plan. Ana yol kenarlarında ticaret aksları oluşturarak ekonomiyi canlandırmayı ve ilçe sakinlerinin ihtiyaçlarını yerinde karşılamasını hedefledik. Beykozluların yapılaşma haklarını en ideal şekilde düzenleyerek  plan bölgesindeki eğitim, sosyal donatı, yeşil alan ve spor  alanları da artırdık. Bununla ilgili yetkili kurumlarla da görüşmeler yaptık” dedi.

İBB’ye gönderilen 1. Etap İmar Planlarının Büyükşehir Meclis Onayı, Anıtlar Kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nca onaylanmasından sonra tekrar Büyükşehir Meclisi’ne gelerek bu yıl içinde askı sürecinin tamamlanması hedefleniyor. Muhtarlar bu bilgilendirmeden dolayı Başkan Çelikbilek ve ekibine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum