Bayraklı'da Özel Hastanenin İmar Artışı Talebi Reddedildi

Bayraklı'da Özel Hastanenin İmar Artışı Talebi Reddedildi

Özel Tınaztepe Hastanesi’nin Manavkuyu mahallesinde yapmakta olduğu yeni hastaneye ilişkin imar planı değişikliği talebini Bayraklı Belediye meclisi ret etti.

A+A-

Uzun yıllardır Buca’da hizmet veren Özel Tınaztepe Hastanesi, bu yıl genişleme kararı alarak, Buca’ya ikinci bir ek hastane binası, Bayraklı’ya da yeni bir hastane yatırımı başlattı.

Manavkuyu Mahallesi 67 adada bulunan 8 kat imarlı 34 nolu parselde hastanenin kaba inşaatını bitiren firma, inşaat alanını 3 bin metrekare artıcak şekilde imar planı değişikliği talep etti.

Firma buna karşılık olarak da Osmangazi Mahallesi’nde bulunan kendisine ait bir arsayı park ve sosyal donatı alanı olarak kullanılmak üzere kamuya terk ereceğini bildirdi.

Bayraklı Belediye Meclisi bu talebi önce hukuk ve imar komisyonlarına sevk etti. Talebi inceleyen imar ve hukuk komisyonları, talebin reddi yönünde görüş bildirince, Bayraklı Meclisi de bu talebi ret etti.

Bu talebin reddinden sonra söz alan bazı meclis üyeleri ise ilçede böyle bir hastaneye çok ihtiyaç olduğunu belirterek, meclisin bu talebi neden ret ettiğini sordu.

Bunun üzerine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hastanenin inşaat alanında yapılacak bir artışın bölgede insan ve trafik artışına neden olacağını, bölgedeki sosyal donatı alanlarının ihtiyacı karşılayamayacağını belirterek, “Firma aynı bölgede değil, Osmangazi Mahallesi’ndeki bir arsayı bu doğacak ihtiyacı karşılaması için kamuya terk etmek istiyor. Ancak Osmangazi’deki arsa Manavkuyu’daki yoğunluk artışına çözüm olmaz” dedi.

SOYER ARSASI ÖRNEĞİ

Başkan geçmişte bir ‘Soyer Arsası’ vakası yaşadıklarını da hatırlatarak, “Bizler imar plan değişikliğini onayladık ancak ne oldu? Mahkeme bu verdiğimiz kararı iptal etti”. Yeni bir Soyer Arsası vakası yaşamaya gerek yok” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.