Bayraklı'da 6 mahallenin İmar Planları 2017'de Revize Edilecek

Bayraklı'da 6 mahallenin İmar Planları 2017'de Revize Edilecek

Tepekule ve Çay mahallesinin eskiyen imar planlarını revize eden Bayraklı Belediyesi 2017 yılında 6 mahallede daha imar planlarını yenileyecek.

A+A-

Başkan Karabağ, 2016’da kendiliğinden dönüşüm için önemli kararlar aldıklarını hatırlatarak, “Tepekule ve Çay Mahallerimizde eskiyen imar planlarını revize ettik. Parselleri birleştirdik, inşaatı yükseğe verdik. Kimsenin hak kaybına uğramayacağı, istimlak sorunun olmadığı bir çözüm oluşturduk. Adalet, Onur, Yamanlar, Nafiz Gürman, Gümüşpala ve Emek Mahallerinde benzer çalışmaları yapacağız. Bayraklı’daki dönüşüm kendiliğinden gerçekleşecek” diye konuştu. 

Bayraklı Belediyesi’nin 2017’de gerçekleştireceği bazı projeler şöyle:

Dev kültür ve spor merkezi

Bayraklı Belediyesi’nin “prestij” projesi olan Manavkuyu’da yapılacak dev kültür ve spor merkezinin ihalesi yeni yılda gerçekleştirilecek. 13 bin metrekarelik kapalı alanı bulunacak projede; yüzme havuzu spor, kültür, sergi ve nikah salonu yer alacak.

Yeni hizmet binası

Altınyol Caddesi üzerinde inşa edilen hizmet binası tamamlandı. Hizmet binası yeni yılda faaliyetlerini buradan, tek çatı altından sürdürecek.

Bir kültür merkezi daha!

Bayraklı Belediyesi, ilçeye yeni kültür merkezler kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Postacılar Mahallesi’ne yapılacak ve 2017’de tamamlanması planlanan 2 bin 300 metrekare kapalı alana sahip merkezin ilçeye yeri bir soluk aldıracak.

Nafiz Gürman’a cemevi

Yeni kültür merkezi ve Cem evi projesinin temeli yeni yılda Nafiz Gürman Mahallesi’nde atılacak. İZSU dolum tesisinin karşısındaki alana yapılacak yeni proje bodrumla birlikte dört kat olacak. Projenin toplam inşaat alın ise 850 metrekareyi bulacak.

Kendiliğinden dönüşüm!

Tepekule ve Çay Mahallesi’nde eskiyen imar planlarını değiştirerek, yeniledi. Buralarda yapılara maksimum 7 ile 10 kata kadar izin verildi. Yeni yılda imar plan revizyon çalışmaları sürecek. Böylece Bayraklı’daki dönüşüm kendiliğinden gerçekleşecek.

8 bin metrekarelik park

Yeni yılda parkları yenileme çalışması sürecek. Bayraklı’nın şehidi Kaan Kılıç’ın ismi Osmangazi Mahallesi’nde yapılacak 8 bin metrekarelik dev parka verilecek.

Çay Mahallesi pazar yeri açılacak

Bayraklı Belediyesi’nin Çay Mahallesi’nde 7 bin 194 metrekare alanda yapımı devam eden dev pazar yeri proje inşaatında sona gelindi. Pazar yerinin açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak.

16. kütüphane yolda

Her mahalleye bir kütüphane hedefiyle yola çıkan Bayraklı Belediyesi, 15. kütüphanesini faaliyete soktu. “Herkes için kütüphane” projesi kapsamında tüm kütüphanelerin teknoloji alt yapısı güçlendirildi. 16. kütüphane yeni yılda hizmete girecek. 

İzmir’in en büyük Engelliler Merkezi

Kentin en büyük Engelliler Merkezi Bayraklı’da olacak. Belediye birimlerinin yeni hizmet binasında çalışmalarına başlamasıyla birlikte Osmangazi hizmet binası engelliler merkezi olarak kullanılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.