Bayraklı'da 25 Bin Kişinin Yaşadığı Mahallenin İmar Planı Yenileniyor

Bayraklı'da 25 Bin Kişinin Yaşadığı Mahallenin İmar Planı Yenileniyor

Bayraklı’da kendiliğinden dönüşümün gerçekleşmesi için imar plan revizyonu gerçekleştiren Bayraklı Belediyesi, Tepekule ve Çay mahallerinin ardından Adalet Mahallesi’nin eskiyen imar planlarını da yenileyecek. 25 bin kişiyi ilgilendiren çalışmanın sonuna

A+A-

Bayraklı Belediyesi, Tepekule ve Çay Mahallesi’nde eskiyen imar planlarını yeniledi. Buralarda yapılara maksimum 7 ile 10 kata kadar izin verildi. 48 hektar alanda yaklaşık 50 bin kişiyi ilgilendiren bu değişiklik sonrası bölgede hareketlilik başladı. Bayraklı ve İzmir’de kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için eskiyen imar planlarının yenilenmesi gerektiğine inandıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Tepekule ve Çay mahallerinde yaklaşık 50 bin kişiyi ilgilendiren bir çalışma yaptık. Planları Bayraklı ve büyükşehir belediye meclislerinden geçirdik. Şimdi Adalet Mahallesi’nde 25 hektarlık bir alanda bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Küçük parselleri birleştirip, büyük parseller oluşturuyoruz. İnşaat hakkını yukarı vererek geniş parklar, caddeler oluşturacağız. 25 bin kişiyi ilgilendiren bir çalışma” dedi.

İYİ BİR EKİBİMİZ VAR!

Başkan Karabağ, Tepekule ve Çay mahallerinde 7 ile 10 gabariye kadar inşaat hakkı verildiğini ifade etti. Karabağ, “Planlara çok az sayıda dava açıldı. Davalar lehimize sonuçlanıyor. Mahkemeler yürütmeyi durdurma kararı vermedi. Vatandaşlarımız bu planlara göre inşaata başlayabilir. Adalet Mahallesi’ndeki çalışmayı ağustos ayı meclisine yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmayı büyükşehir belediyesi ile birlikte yapıyoruz. 5 binlik planlar konusunda uzlaştık.  Arkadaşlarımız sürekli görüşüyor. Kaliteli bir ekibimiz var. Planlamada başarılı bir ekip olduk. İyi gidiyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde ilçemizde değişim başlar. Adalet Mahallesi’nden sonra Nafiz Gürman, Onur, Yamanlar, Gümüşpala ve Emek mahallerinde imar plan revizyon çalışması yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum