Bayraklı Turan Yat Limanı İmar Planı Askıda

Bayraklı Turan Yat Limanı İmar Planı Askıda

Bayraklı Turan'da yeni kent merkezi alanı içerisinde kalan bölgede yapılacak olan Yat limanı projesinin imar planı onaylanarak Çevre Şehircilik İzmir il Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında hazırlanan 1/25000'lik planlarda Bayraklı Turan'da 40036 ada 1 parsel (herhangi bir dolgu yapılmayan deniz alanı) yat limanı alanı olarak planlandı. Yat alanının 1/1000 uygulama imar planı ile 1/5000 nazım imar planları Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak imar planları askıya çıkarıldı.

KIYIYA 204 METRE CEPHELİ

Hazırlanan Yat Limanı Amaçlı Nazım İmar Planı, sadece söz konusu parsellerin deniz tarafında olup, başka parsellere bir etkisi bulunmuyor. Yat Limanı Alanının kıyıya 204 metre cephesi bulunuyor. Dolgu önüne su içi betonu ile rıhtım yapılacak. Dalgakıran ve parmak iskeleler ise betonarme dubalardan oluşacak. Yüzer dubalar, körfezdeki akıntıyı engellemeyecek. Ayrıca çekek yerinde en az 300 ton kapasiteli travel lift kullanılması planlanıyor.  

 

2013 yılında ÇED raporu onaylanan Yat limanı projesinin İzmir Yeni kent merkezi projesine katkı sağlayacak şekilde planlandı.

İmar Planları 1 ay süreyle askıda kalacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.