Başkent'in Temiz Hava Koridoru: İmrahor Vadisi

Başkent'in Temiz Hava Koridoru: İmrahor Vadisi

Özellikle kış aylarında artan hava kirliliği, kent merkezlerindeki sıkışık yapılaşmayla daha fazla hissedilirken, şehir insanı çareyi kent merkezlerinden uzakta kurulan yerleşim yerlerinde buluyor. Daha temiz nefes alabilmek için yapılan bu çaba kimi zama

A+A-

Başkent Ankara’da ise Çankaya’nın nefes alma durağı İmrahor Vadisi, temiz havayı kentin göbeğinde içine çekmek isteyenlerin imdadına yetişiyor.

İmrahor Vadisi’nin önü açık, geniş alanıyla kentin merkezi Çankaya’daki kaçış noktalarından olduğunu anımsatan YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, vadinin mevsimlerin tüm renklerini ortaya çıkaran yapısıyla görsel olarak da öne çıktığını ifade etti.

Çankaya, şunları söyledi:

“Yaklaşık 6,5 milyon metrekare alanda yerleşik, Ankara’nın göbeğindeki en ferah alan olarak nitelendirebileceğimiz İmrahor vadisi,  kent merkezi Çankaya‘ya komşu olması sebebiyle de çevresiyle her gün değerleniyor. İmrahor Vadisi için, Ankara’nın temiz hava koridoru demek yanlış olmaz. Temiz hava koridorları, şehrin dışından kent merkezine doğru uzanan ve binalarla kesintiye uğramayan kuşaktır. İmrahor Vadisi de Ankara’nın kent merkezine çok yakın konumdaki temiz hava adreslerinden biri. Yakın gelecekte Ankara’nın en büyük rekreasyon alanı olması planlanan İmrahor Vadisi’nin yapısına uygun konut projeleriyle bölgeyi taçlandırmak gerekiyor.”

YP İnşaat olarak, bölgedeki 4’üncü projeleri olan Nefis Çankaya Evleri’ni de İmrahor Vadisi’nin yapısına uyumlu şekilde inşa ettiklerinin altını çizen Çankaya, “Kent yaşamını, yeşil ve temiz havayla bütünleştiren Nefis Çankaya Evleri’nde yerini alanlar tam anlamıyla ‘nefis’ bir hayatın keyfini sürecek. Farklı konut tiplerinde toplam 209 konutun yer aldığı projemiz, 20’şer katlı iki kule ve yatayda baza bloklardan oluşuyor. Toplam inşaat-imalat oranı yüzde 80’e ulaşan projemizde dileyen kuleden gökyüzüne dokunabilir, dileyen de kentin içinde bahçeli ev yaşamına ulaşabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.