Basın Ekspres Yolu'nda son 3 yılda 20 otel yapıldı!

Basın Ekspres Yolu'nda son 3 yılda 20 otel yapıldı!

TEM’den ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden havalimanına gidiş güzergahı olan Basın Ekspres Yolu, ünlü otel zincirlerinin uğrak yeri oldu ve bölgede son 3 yılda yapılan otel sayısı 20’ye yaklaştı.

A+A-

Atatürk Havalimanı ve CNR Expo Fuar Alanı’na Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, TEM ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ulaşımın ana güzergahlarından olan Basın Ekspres Yolu, otel zincirlerinin akınına uğradı. Bölge, son üç yılda yapılan yerli ve yabancı yatırımlarla bir otel ve kongre vadisine dönüştü.

Bu gelişimde 3. Havalimanı’nın da yapılmasına sebep olan, İstanbul’un Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki en önemli aktarma noktası olmasının payı büyük. Aynı zamanda Türk Hava Yolları’nın yurt dışı uçuşlarda biletlerini diğer hava yollarına göre daha uygun fiyatlardan satması, yine Afrika’da en fazla noktaya uçuş yapan şirket olması nedeniyle yabancı yolcuların Asya-Avrupa, Asya-Amerika ve Avrupa-Afrika hattında THY’yi tercih etmesine sebep oldu. Bu da Atatürk Havalimanı’na gelen yabancı yolcu sayısını arttırırken yolcuların uçakları arasındaki 8 saatlik bekleme süresi yolcu isteğine göre İstanbul’u gezmek için 1-2 güne çıkınca, yolcuların konaklamaları için otel yatırımları da hız kazandı.

Son dönemde Basın Ekspres Yolu üzerinde Courtyard Marriott, Holiday Inn Express, Wyndham Grand, Retaj Royale, Elite World, Steigenberger, Hilton Garden Inn, Holiday Inn, Park İnn Radison, Gorrion ve Mercure gibi oteller hizmete girdi. Diğer ülkelerdeki havalimanları yanındaki otellerin standart odalarının yanı sıra Basın Ekspres Yolu’ndaki otellerde lüks odaların yanında kral daireleri de müşterilerin hizmetine sunuluyor. Öte yandan büyüklükleri ile şehir otelleri konumunda yer alan otellerde balolar ve düğün organizasyonları da gerçekleştiriliyor.

TERCİH EDİLİYOR

Taksim’deki İstanbul Kongre Merkezi’ne de 17 kilometre uzaklıkta bulunan Basın Ekspres Yolu otelleri, büyük toplantı salonlarıyla, yurt dışından gelen yabancıların kongrelerini yine hava limanının yanında yapabilme olanağı da sunmaya başladı.

BAYİLER İÇİN İDEAL

Birçok otelin 1.000 ve 2.000 kişilik toplantı salonları, son dönemde uluslararası kongrelere ev sahipliği yapıyor. Pek çok şirket de İstanbul’daki kongreleri ve bayi toplantıları için kongre merkezlerinde sıra bulamadığı zaman, Atatürk Havalimanı’na yakın olduğu için bu otelleri tercih ediyor. 

SON YATIRIM 500 MİLYON TL

Kütahya Seramik’in Marriott markasıyla Basın Ekspres Yolu’nda otel ve rezidans yatırımı yaptı. 500 milyon lira yatırımla, 411 odalı otel projesinin Haziran 2018’de hayata geçmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.