Başbakandan İzmir'in 'Manhattan Projesi'ne Gönderme!

Başbakandan İzmir'in 'Manhattan Projesi'ne Gönderme!

Başbakan Binali Yıldırım, "Marifet, insana huzur verecek şehirler imar etmektir. Amerika'da Manhattan denen yerde binalar arasında göğün 7 kat yukarısına kadar çıkıyor. Binalar büyük heybetli ama ruh yok. Onun için biz dikey mimariden ziyade yatay mimari

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe'de, Çevre Projeleri Açılış Töreni'nde önemli mesajlar verdi. Kentsel dönüşüm üzerine önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, “İzmir'in yüzde 62'si bina stoğunun imarsız kurasız ve gerekli depreme dayanıklılık bakımından sorunlu” ifadelerini kullandı.

''İŞ ÇOK AÇILIŞ İÇİN ZAMAN YOK''

Başbakan Yıldırım ''120 tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. AK Parti hükümetlerinin bir sıkıntısı var, iş çok açılış için zaman yok'' dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle: ''Bu törenle Türkiye'ye yakışan 120 adet tesisin açılışını bir anda gerçekleştiriyoruz. AK Parti hükümetlerinin bir sıkıntısı var, iş çok açılış için zaman yok. Onun için 100'er 100'er 200'er 200'er paket yapıyoruz öyle açıyoruz. O kadar çok eser proje var ki bugün de memleketin her köşesinden tesislerin toplu açılışını yapıyoruz. Eskiden bizim sokağın çöpçüleri vardı çalı süpürgesi kürek sapına takılmış vaziyette temizlik yapayım derken etrafı toz duman içinde bırakırdı şimdi makinenin içinde keyfini bozmadan süpürüyor. Projelerin toplam bedeli toplam bedeli 955 milyon. Helali hoş olsun yeter ki çevremiz temiz olsun.


''BİNALAR BÜYÜK AMA RUH YOK''

Marifet, insana huzur verecek şehirler imar etmektir. Amerika'da Manhattan denen yerde binalar arasında göğün 7 kat yukarısına kadar çıkıyor. Binalar büyük heybetli ama ruh yok. Onun için biz dikey mimariden ziyade yatay mimari diyoruz. Daha fazla sıcaklık var, ruh var.

Kentsel dönüşümle temelleri yanlış atılmış şehirleri düzeltmeye çalışıyoruz. İzmir gibi şehirde Karabağlar'da da bunu yapacağız, oranın da ihalesi olmuş. Temel atmaya hazır... İzmir'in yüzde 62'si bina stoğunun imarsız kurasız ve gerekli depreme dayanıklılık bakımından sorunlu. İstanbul keza... Bunları daha baştan düzgün yapsaydık önce alt yapısı kanalizasyonu garajı sonra binayı yapsaydık bu iki kere masraf olmayacaktı.

''TÜRKİYE'DE İLK DEFA ÇEVREYE KARŞI İŞLENEN SUÇLARI TCK KAPSAMINA ALDIK''

Türkiye'de ilk defa çevreye karşı işlenen suçları TCK kapsamına aldık. Kabahatten çıkarttık ceza kanununa dahil ettik.

''İNANMIYORSAN SAY KARDEŞİM''

15 yılda 4 milyar fidan diktik. Bazıları itiraz ediyor. 'Nasıl olur?' İnanmıyorsan say kardeşim. Biz diktik. Senin de işin gücün yoksa say. 15 yılda yeşil alan miktarını ciddi ölçüde artırdık.

''TÜRKİYE GENELİNDE 184 OVAYI TARIMSAL SİT ALANLARI İLAN ETTİK''

En son aldığımız karar bereketli topraklara bina yapıyor fabrika yapıyor yazık günah. Kıraç yerler meralar boş duruyor. Şimdi Tarım Bakanlığımız bir karar aldı Türkiye genelinde 184 tane ova var. Bu ovaları tarımsal SİT alanları ilan ediyoruz ettik.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.