Bandırma'nın 1/5000'lik İmar Planı Onay Bekliyor!

Bandırma'nın 1/5000'lik İmar Planı Onay Bekliyor!

Bandırma Mizan Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı İşletmecisi Şaban Sıvacı, imar planlarıyla ilgili bilgiler verdi. Sıvacı, 1/5000'lik planların Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

A+A-

Bandırma'da faaliyete gösteren Mizan Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı İşletmecisi Şaban Sıvacı, "1/100 binlik planların kabul edilmesinin ardından beklenen 1/5000'lik planların Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce yapılması ile Bandırma yatırım yapmak isteyenlere kapılarını sonuna kadar açacaktır" dedi. 

Bandırma'da faaliyete gösteren Mizan Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı İşletmecisi Şaban Sıvacı, "1/100 binlik planların kabul edilmesinin ardından beklenen 1/5000'lik planların Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce yapılması ile Bandırma yatırım yapmak isteyenlere kapılarını sonuna kadar açacaktır" dedi. 

Sıvacı, Bandırma'nın 150 bini geçen nüfusu, her türlü deniz, kara ve hava ulaşım imkanına sahip oluşunun yanısıra İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, İstanbul gibi Türkiye'nin önemli illerinin kesişim yerinde olması nedeniyle birçok ilden daha büyük ve daha gelişmiş olduğunu kaydetti. 

Gayrimenkul Danışmanı Sıvacı, Bandırma'nın önümüzdeki 10 yıllık süreçte 500 bin hatta milyonu bulan nüfusa yükseleceğini ifade ederek, "Bölgemiz enerji üssü olma yolunda. Özellikle rüzgar enerjisi ve Doğalgaz - Elektrik Çevrimiçi Dönüşüm Enerjisi bölgemizde büyüyecek. Her geçen gün bir rüzgar enerji santrali açılıyor. Bu santralleri açanlar Türkiye'nin önde gelen enerji firmaları. Bunun ötesinde büyük sanmayi yatırımları bölgemize kayıyor. Artık İstanbul, Kocaeli, Gebze ve Bursa hattı doldu. Buralar yeni fabrikaları yeni santralleri yeni yatırımları kaldıramayacak durumda. Türkiye'de bu bölgelerde yatırımı bulunan ya da bulunmayan firmaların bölgedeki tek alternatifi Bandırma." dedi. 

ARAZİLER ÇOK DEĞERLENECEK 

Mizan Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Sahibi Şaban Sıvacı, Bandırma'da yakın süreçte istihdama açılacak arazilerin çok değerleneceğini belirterek özellikle Bandırma - Biga Hattı'nın yeni büyükşehir yasasına göre sanayi bölgesi ilan edilmesi ardından burada hızla bir sanayi hamlesi olacağını ifade ederek, "Buradaki arazilere sahip vatandaşlarımızın arazileri çok değerlenecek. Bu bölge Bandırma'nın Gönen'in Biga'nın yeni cazibe merkezi haline gelecek. Hava, Deniz, kara yolu gibi tüm ulaşım imkanlarına sahip olan Bandırma'da uluslararası bir limanda mevcut. Liman ile Organize Sanayi Bölgesi ve yeni cazibe merkezi olacak olan Bandırma - Biga hattı arasında oluşturulacak kesintisiz nakliye bağlantıları ile bu bölge çok önemli bir hale gelecek." dedi. 

BANDIRMA, EDİNCİK VE ÖMERKÖY'E DOĞRU GELİŞECEK 

Bandırma'mn yeni büyükşehir yasası sonrası mahalle sayısının 54'e yükseldiğini ifade eden Şaban Sıvacı, "Bandırma'nın 32 köyü 2 beldesi mahalle olarak Bandırma'ya bağlandı. Buralara konut ve sanayi alanları tanımlanacak. Edincik Mahallemiz zaten 4000-5000 nüfusa sahip eski bir beldemiz. Ömerköy'de köyden mahalleye dönüşen yeni mahallelerimizden. Ömerköy'e yakın Banvit, Kocaman Balıkçılık gibi markası uluslararasına taşınmış fabrikalarımız var. Yanısıra binlerce mahkumun kaldığı cezaevi kampüsü de Ömerköy'e yakın bir konumda. Yani yatırımların, şehirleşmenin, imarın ve sanayinin ilk önce kolaylıkla gidebileceği noktalar buralarıdır. Yeni imara açılacak alanlarda toplu konutlar, binlerle ifade edilecek hanelerin yaşayacakları ve her türlü ihtiyaçlarını görebilecekleri yaşam kentleri, rezidanslar olacak. Bandırma'nın yeni yaşam stili bu alanlarda olacak" dedi. 

KALE YATIRIMI ÖNCÜ OLABİLİR 

Sıvacı, Bandırma'da bir süre önce gerçekleştirilen ve Bandırma Belcdiyesi'nin Türkiye'nin önemli markalarından Kale Grubu'na yaptığı yer satışının ardından buradaki söz konusu yatırımın başlamasının diğer yatırımlar için bir lokomotif etkisi oluşturacağını ifade etti. Sıvacı, söz konusu yatırımların şu anda tek beklediği durumun Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı 1/5000'lik planlar olduğunu ve bu planların yapılması ile yatırımlarının önünün açılacağını vurguladı. Sıvacı, "Yatırım yapmak isteyen firmalar şu anda Bandırma'ya geliyor fakat istedikleri alanlar henüz 1/5000'lik planlar çizilmediği için mevzii imar planına göre yapılıyor. Fakat Bandırma Belediyesi bu yolu pek tercih etmiyor. Çünkü ileri de buranın çarpık yapılaşması korkusunu yaşıyorlar. Bu nedenle de bazı yatırımcılar ne yazık ki Balıkesir merkeze, Karacabey ve Mustafa Kemalpaşa sanayisine kaçabiliyor. Benzeri durumların yaygınlaşması Bandırma'nın gelecekte sanayi kenti olmasının önünde bir engeldir ve derhal kaldırılmalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.