Bakanlık KArşıyaka İstasyonu İhalesini İptal Etti

Bakanlık KArşıyaka İstasyonu İhalesini İptal Etti

Bakanlık TCDD’nin Karşıyaka’da ihaleye çıkarak kiralayacağı yerle ilgili flaş bir karar aldı. Bakanlık, ihaleyi “yeniden değerlendirmek üzere” sebep belirtmeden iptal etti. Konuyla ilgili Karşıyaka’da çok büyük bir tepki olmuş belediye ve STK’lar ihaleye

A+A-

İzmir’de tepkilere neden olan TCDD tarafından Karşıyaka’da yapılması planlanan kiralama ihalesi iptal edildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tüm hazırlıkları tamamlanan eski istasyon binasının olduğu yerdeki kafeteryaları kiralamak yürütülen süreci durdurdu.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek kullanım ihalesi ile Bahariye Mahallesi’nde yer alan tarihi istasyon un işletme hakkı özel şirketlere verilecekti. Toplamda 572 metrekare kapalı, bin 1754 metrekare açık alanı olan istasyonun kafe, restoran, pastane, müze, çay bahçesi, büfe, işyeri, kış bahçesi, wc, olarak kullanılmak üzere için aylık 34 bin TL muhammen bedel belirlenmişti.

TEPKİLER SES GETİRDİ

İhale kararının duyulmasının ardından Karşıyaka’de belediye ve STK’lar öncülüğünde toplanan binlerce kişi ihalenin iptal edilmesini istemişti. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katıldığı eylemde ihaleden vazgeçilmesi istenilmişti. Bakanlık, ihaleyi sebep belirtmeden “yeniden değerlendirmek üzere” iptal etti. Yazı, bakanlık ve TCDD tarafından ilgili birimlere gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.