Ayvalık Tabiat Parkı'nın İmara Açılacağı İddiaları Mecliste!

Ayvalık Tabiat Parkı'nın İmara Açılacağı İddiaları Mecliste!

Ayvalık Tabiat Parkı'nın imara açılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. TBMM toplantısında CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, konu hakkında açıklamalarda bulundu..

A+A-

TBMM toplantısında söz alan Akın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na şu ifadelerle seslendi: "AKP'nin talan anlayışıyla, ulusal varlıklarımız, tarihî birikimlerimiz bir holding gibi yönetilecek bir fona devredildi. Şimdi de doğal koruma alanları yapılaşmaya, ranta açılmaya çalışılıyor. 19.624 hektar yüz ölçümüyle Türkiye'nin en büyük tabiat parkı olan Ayvalık Tabiat Parkı'nın koruma düzeyi düşürülerek bir kısmı imara açılmak isteniyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptığı bir açıklamayla, koruma derecesini düşürerek Ayvalık Tabiat Parkı'nın talan edilmesine yol açacak bir girişim içerisinde bulunuyor. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değil. 

Eşsiz doğal güzelliğe sahip Ege'nin incisi Ayvalık'taki bu gelişmeye Ayvalık halkı, belediye ve sivil toplum örgütleri şiddetle karşı; yaşam alanlarının doğal güzelliklerinin koruma kararının kaldırılmasını istemiyorlar. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanına sesleniyorum: Ayvalık'a, Ayvalık'ın doğal varlıklarına kıymayın, ranta, yapılaşmaya yol vermeyin ve bu kararınızdan derhâl vazgeçin."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.