Asansör Sempozyumu Başladı

Asansör Sempozyumu Başladı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası tarafından İzmir Şubeleri yürütücülüğünde düzenlenen Asansör Sempozyumu ve Sergisi 2016 başladı.

A+A-

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (MMO) tarafından İzmir Şubeleri yürütücülüğünde düzenlenen Asansör Sempozyumu ve Sergisi 2016, MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşen açılış etkinliğiyle başladı. Grup Feb’in müzik dinletisi ile başlayan açılış etkinliğinde ilk konuşmayı yapan MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, asansör teknolojisindeki çok hızlı gelişmeler ve değişimlerin yanı sıra, güvenlik, konfor, enerji verimliliği gibi konuların asansörlerde mühendisliğin önemini gittikçe arttırdığına dikkat çekerek, sempozyumun bu gelişmelerin değerlendirilmesi ve tartışılması için bir platform sunma amacı taşıdığını belirtti. Ermin, bu yıl “Yapı ve Asansör”1 ana temasıyla gerçekleşen sempozyuma paralel olarak düzenlenecek serginin de asansör sanayicilerine, ürünlerini önemli bir platformda değerlendirme ve sergileme fırsatı sunacağını sözlerine ekledi. Ermin’in ardından söz alan EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş ise Türkiye’de asansörlere, montaj, belgelendirme hizmetleri, periyodik kontrol hizmetleri, aksam üretimi ve bakım hizmetleri de dahil olmak üzere ayrılan yıllık kaynağın 500 milyon dolar seviyelerinde olduğuna işaret ederek, “Bu kaynaktan ithalat için ayrılan pay 2015 yılında yaklaşık 246 milyon dolar olmuştur. Bu döngünün kırılması için önümüzdeki 3 gün boyunca gerçekleştirilecek Asansör Sempozyumu‘nun bir dönüm noktası olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ulutaş’ın ardından söz alan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil ve MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar da EMO ve MMO’nun asansör alanına ilişkin faaliyetlerine dair bilgilendirmede bulundu. Açılışta son sözü alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise TMMOB’nin emek ve demokrasi eksenli çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da meslek alanları üzerinden ülke gerçeklerini tespit etmeye, çözüm önerileriyle ülke ve halkımız yararına bilimsel ve teknik çalışma üretmeye devam ettiğin hatırlatarak, “Bugün gerçekleştirilen bu sempozyum da bu anlayışın bir ürünüdür” dedi. Koramaz, kentsel dönüşüm projelerinin ve dikey yapılaşmanın artması ile birlikte asansör sektörünün gelişiminin de daha fazla önemli hale geldiğini dile getirirken, “Ülkemizde her yıl asansör facialarında birçok vatandaşımız yaşamını yitirmekte, birçoğu engelli olmaktadır. Bunun nedeni asansör denetimlerinin yeterli kalite ve sıklıkta yapılmamasıdır” diye konuştu. Konuşmaların ardından, Oda ve sektör temsilcilerinin katılımıyla kurdelenin kesilmesi ile sempozyuma paralel olarak düzenlenen serginin açılışı gerçekleştirildi. Asansör Sempozyumu ve Sergisi 2016, 15 Ekim Cumartesi akşamına kadar MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde devam edecek. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.