Artvin Sanayi Sitesi Projesi İçin İstişare Toplantısı Yapıldı!

Artvin Sanayi Sitesi Projesi İçin İstişare Toplantısı Yapıldı!

Artvin Sanayi Sitesi için istişare toplantısı yapıldı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, projenin çok heyecan verici olduğunu belirtti.

A+A-

Artvin Sanayi Sitesi esnafları başta olmak üzer Artvinli esnaf ve tacirlerin katılımlarıyla gerçekleşen istişare toplantısına Artvin Milletvekilleri Dr. İsrafil Kışla, Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Esnaf Odaları Başkanı Demirhan Elçin Livane Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Özçelik ile odalara kayıtlı esnaf ve tacirler katıldı.

Livane Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin organizasyonuyla Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış ve bilgilendirme konuşmasını Harita Mühendisi Volkan Özdemir yaptı.

Özdemir, sanayi sitesi için en uygun ve elverişli alan olarak Salkımlı köyü sınırları içerisinde bulunan ERG barajı inşaatında kırma eleme tesisi kurulan bölgenin seçildiğini hatırlatarak 327 bin 484 m2  alanda imar planı çalışması yapıldığını söyledi.

Projelerimizi 53 Bin 200 Nüfusa Göre Planlıyoruz

Harita Mühendisi Volka Özdemir’in sunum eşliğinde teknik bilgilendirme sonrasında kürsüye çıkan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Şehirde istihdam yaşam alanın zenginleştirilmesi, ticaret ve Artvin’in büyümesini sağlayacak orta ölçekli sanayinin kurulmasının önemli olduğunu belirtti. Kocatepe; “ Böyle önemli istişare toplantısının düzenlenmesi şehrin yöneticisi bir belediye başkanı olarak beni gerçekten onurlandırmıştır. Seçim vaatlerimizden bir tanesi Artvin’de yeni bir sanayi sitesi kurmaktı. Sizlerin özel müteşebbislerin, milletvekillerimizin mücadelesiyle siyasilerimizin katısıyla adım adım gerçekleşiyor. Sanayi sitesinin kurulacak alanı Belediyemizin mücavir alanı dışında olduğu için çalışmalar özel idare üzerinden yürütülüyor. Bizim mücavir alanı genişletme çalışmaları içerisinde burayı da mücavir alana dâhil etme konusunda planladığımızı bilmenizi isterim. Seyitler Köyünden Şehitlik köyüne bir çember çizdiğinizde bu alanında alt yapısını yapmak inşallah belediye olarak bize nasip olur diyorum.

Artvin’in gelişmesinde ki en büyük engelimiz ulaşımdı. Biz şehre ulaşımı ve şehir içi ulaşımını çözdüğümüz anda Artvin butik turizm ve eğitim kenti olacak. Bizler planlamamızı 50 yıllık projeksiyonla yapıyoruz. Su, yol, sosyal tesis, şehir içi ulaşımını, alt yapıyı planlarken de 53 bin 200 nüfusa göre yapıyoruz. Kıyı kenar çizgisi sorunun Milletvekilimiz Sayın İsrafil beyin de katkılarıyla çözüme kavuşturduğumuz zaman Çoruh boyunda yeni ticari alanlar oluşur.”

Özel Sektör Güzel Sektör

Başkan Kocatepe, Özel sektör Güzel sektör vurgusunu yaparak Kamu olarak özel sektörün önünü açtıkları söyledi. Kocatepe ; “ Özel sektörün iş yapma hızı kamu da yok. Kamu olarak biz sadece onların önünü açarız.  Artvin’de her gün yeni yatırım 300 civarında biz geldikten sonra yeni dükkân açıldı 50’in üzerinde kapanan iş yeri var. Bizler her geçen gün şehrimize neler katarımızın uğraşı içerisindeyiz” dedi.

Kışla “ Yer bulmak zor olduğu için alanı verimli kullanmak gerekir”

Sanayi Sitesinin Artvin için çok önemli olduğunu ve kurulması planlanan bu projenin bürokratik yönünü yakından takip ettiğini belirten AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Artvin’e her alanda gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kışla; “Küçük sanayi sitemizle ilgili bir toplantıdayız. Küçük sanayi sitesinde malzemelerin yarısı dükkanların dışında.  Hiçbir dükkan kendine yeter bir konumda değil. 300 dönümlük küçük sanayi sitemiz var. Biz oraya her gittiğimiz de bize sanayi sitesi diye yalvardılar. Her zaman yer bulamayız. Küçük sanayi sitesinin de kapsamına girmeyen bazı yatırımlar olabilir. İlah ki bu kadar yer var diye kelepirden yer sahibi olalım düşüncesine düşmeyelim. Ne kadar yere ihtiyacımız varsa o kadarını alalım. Birkaç parsel de dışarıda kalsın. İş adamlarından birisi ilerde bir yatırım yapabilir. Bunu da göz ardı etmeyelim. Çünkü yer ararsınız bulamazsınız. İlerde işleriniz de büyürse öyle bir büyük yatırım yapmak istersiniz ki birkaç parseli ayırın dursun. Yine bu parseller size lazım olur” dedi.

Özçelik, “Artvin’in Geleceğini Düşünerek Yatırım Yapacağız”

Sanayi sitesi kurulumunun Artvin için çok önemli olduğunu belirten Livane Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Özçelik, 2015 yılından itibaren çalışmaların başladığını belirtirken bu süreçte yaşanılan olumsuzluklardan yakınarak Artvin için önemli bir durum karşısında yaşanılan aksaklıklardan duyduğu üzüntüyü vurgu yaptı.

Özçelik yaptığı konuşmada, “ 2 yıldır bu sanayi sitesinin kurulması için yoğun bir çaba harcıyoruz. Ancak bu süre içinde birçok olumsuzluklarla karşılaştık. Karayollarının yapmış olduğu bir proje nedeniyle uzun bir zaman bizler Artvin için hayatı önem taşıyan sanayi sitesi yatırımı çalışmalarına başlayamadık. Bu sorun karşısında bizlere destek olan Sayın milletvekilimiz İsrafil Kışlaya teşekkür ediyorum.

Yıllar önce yapılan mevcut sanayi sitesi o dönem ihtiyaçları karşılayabiliyordu. Ancak şimdi karşılayamıyor. Yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımın standartları karşılayamadığı için sıkıntılar çekiyorlar. Ancak yeni oluşacak sanayi sitemiz günümüz standartlarına uygun, modern ve hangi sanayi kuruluşuna ne kadar alan gerekiyorsa onu sağlayacak şekilde olacak. Yapacağımız yeni sanayi sitesi Artvin’in 50 yıllık geleceğini karşılayabilecek şekilde olacak” dedi.

Heyecan Verici Bir Proje

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise sanayi sitesi projesinin çok heyecan verici olduğunu belirterek mevcut sanayi sitesini tamamlayan bir proje olduğunu söyledi. Bayraktutan ; “Artvin için önemli bir proje, konu Artvin oldu mu bizler Partimiz kapıda bırakırız. İnanıyorum ki Artvin’in önümüzdeki süreçlerde gelişmesi, gelişimi açısından hepimizi heyecanlandıran proje. Açıkça ifade ediyorum milletvekilimiz bu konuda ciddi bir çalışma yapmış hiç gocunmuyorum teşekkür ediyorum. Parlamentoda iki Milletvekiliyiz parlamento da o kadar kavga edecek adam var ki Artvin milletvekilleri bir birleriyle kavga etmemeli diye düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından katılımcılar proje hakkında sorularını ilgili kişilere yöneterek istişarede bulundular. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.