Ankara'nın 3 Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başladı

Ankara'nın 3 Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başladı

Ankara'nın Gümüşdere, Çaldağ ve Şirindere mahallesinde kentsel dönüşüm başladı.

A+A-

Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı 3 bölgede daha kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Belediye, Gümüşdere, Çaldağ ve Şirindere’de kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

ÇALDAĞ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesi sınırları içerisinde "Antenler-Vericiler" bölgesi olarak bilinen alanda, "Çaldağ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" için inşa öncesi çalışmalara start verdi.

Büyük kısmı Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olmak üzere, hazine ve şahıs hisselerinden oluşan proje, 2010 tarihinde dönüşüm alanı olarak ilan edildi. 763 bin 330 metrekare büyüklüğündeki bir alanı kapsayan projede, Büyükşehir Belediyesi 93 tapu tahsis belgeli ve 207 adet belgesiz olmak üzere toplam 300 gecekondunun tespitini yaptı. İnşa çalışmalarına kısa sürede başlanacak olan proje alanında bulunan anten ve vericiler kaldırılarak başka bir yere taşınacak.

GÜMÜŞDERE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 

Keçiören’e bağlı Gümüşdere Mahallesi kentsel dönüşüm projesi 109 bin 531 metrekarelik alanı kapsıyor. Uygulama esasları hazırlık aşamasında olan "Gümüşdere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında 144 adet ruhsatlı ve 285 adet ruhsatsız olmak üzere toplamda 429 adet bağımlı ve bağımsız bölüme sahip mesken tespit edildi. Projenin uygulanması çalışmalarına başlandı.

ŞİRİNDERE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Şirindere kentsel dönüşüm projesi Çankaya ilçesine bağlı Karakusunlar Mahallesi sınırları içerisindeki 17,26 hektarlık alanda gerçekleştirilecek. Şirindere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi sahasında hazineye ait 123 bin 600 metrekare, şahıs mülkiyeti olarak da 13 bin metrekare alan bulunuyor. Projede 2981 sayılı yasa kapsamında imar affına müracaatı olan 142 adet yapı, imar affına müracaat olmayan 86 adet yapı, tapulu mülkiyeti üzerinde bulunan 13 adet yapı ve imar yolu üzerinde kalan (yolda kalan) 11 adet yapı olmak üzere toplamda 252 adet yapı proje alanı içerisinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum