Alsancak Tariş Arsalarının İmar Planı Askıya Çıktı

Alsancak Tariş Arsalarının İmar Planı Askıya Çıktı

Emlak Konut’un proje geliştireceği TARİŞ’e ait Alsancak Kuruçay ve Umurbey mahallesinde bulunan 167 bin 600 metrekarelik alanın imar planı askıya çıktı. Yeni Kent Merkezi alanı içerisinde kalan toplam alanın yüzde 11’nin mülkiyeti TCDD ve Maliye hazinesin

A+A-

Emlak Konut geçtiğimiz aylarda Tariş Kooperatif Birlikleri’ne ait Alsancak’taki 140 bin metrekarelik arsa için protokol imzalamıştı. Tariş arsalarının 1/5000 nazım imar planı ile 1/1000 uygulama imar planı Çevre Şehircilik Bakanlığı İzmir il Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı.

Alsancak Limanı, Alsancak Stadı, Tarihi Alsancak Garı ve tescilli yapıları, Tarihi Hava Gazı Fabrikası ve İzmir Fuar Alanı arasında bulunan alan Kentsel dönüşüm kapsamına alınan Ege Mahallesine komşu bir konumda bulunuyor.  Plan konusu taşınmazlar; İzmir İli, Konak İlçesi, Kuruçay ve Umurbey Mahallesi sınırları içinde yer alan toplam 36 adet parselden oluşmaktadır.

Toplam 160 bin 700 metrekareden oluşan alanın yüzde 89’u Tariş Birlikleri, yüzde 11’i ise TCDD ve Maliye hazinesi mülkiyetinde bulunuyor.

GÖKDELEN BÖLGESİNDE BULUNUYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkezi İş Alanı (MİA) bölgesinde kalan Toplam alanın 75.814 metrekaresi turizm+ticaret+konut alanı, 43.525 metrekaresi park ve yeşil alan, 23.325 metrekaresi yol, 14 bin 341 metrekaresi eğitim alanı, 7.862 metrekaresi  kamu hizmet alanı, 2.733 metrekaresi ibadet alanı olarak ayrıldı.

İHALESİ 12 HAZİRANDA

Emlak Konut İzmir Konak 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesi 12 Haziran 2017 Salı günü gerçekleşecek. Projede 820 milyon liralık gelir elde edilmesi hedefleniyor. Gelirin yüzde 80’i Tariş Birlikleri, yüzde 20’si ise Emlak Konut’a geçecek.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.