Aliağa'nın Konut Sorunu TOKİ İle Çözülecek!

Aliağa'nın Konut Sorunu TOKİ İle Çözülecek!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, son yıllarda artan göçle birlikte ev fiyatları ve kiralar ciddi şekilde artarken, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa'ya TOKİ konutları yapılacağı müjdesini verdi.

A+A-

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, özellikle dar gelirli vatandaşlar ve turizm sektöründe çalışanlar için projeler ürettiklerini, Ege Bölgesi'nde bu yıl 6 bin 418 konutun yapımına başladıklarını, 2017 yılında ise 6 bin 593 konut yapacaklarını söyledi.

Turan, 2017'de İzmir'de bin 200, Manisa'da bin 600, Aydın'da 100, Denizli'de bin 500, Muğla'da 300, Afyonkarahisar'da bin, Kütahya'da 756, Uşak'ta ise 137 konut yapılacağını bildirdi. TOKİ'nin bu yıl Türkiye geneli için koyduğu 60 bin konut hedefini geçtiğini de belirten Turan, "Bu misyonumuza daha da sarılarak hedeflerimizi artırdık. 2016 yılında tüm zamanların rekorunu kırdık. 2016 yılı içerisinde sosyal konut üretimimiz yüzde 95'e çıktı. 2017 yılında da 65 bin konutu ihale edeceğiz" dedi.

"Aliağa'nın konut sorunu çözülecek"

İzmir'in Aliağa ilçesinde, son yıllarda artan göçle birlikte ev fiyatları ve kiralar ciddi şekilde artarken, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa'ya TOKİ  konutları yapılacağı müjdesini verdi. Bu konuda uzun süredir girişimlerde bulunduklarını anlatan Akbulut, "Ankara'da AK Parti MKYK Üyesi ve  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüştük. İlk etapta ilçede 500 ila bin arası konut yapılacak. Gelen talebe göre projeler devam edecek. İnşallah bu şekilde ilçenin konut sorununu çözeceğiz" dedi.

Yeni Asır 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.