Aliağa Yat Limanı İmar Planı Askıda

Aliağa Yat Limanı İmar Planı Askıda

Aliağa Yenişakran'da yapılacak olan Yat Limanı projesinin imar planı onaylanarak askıya çıkarıldı.

A+A-

Yat limanının yapılacağı 260 bin metrekarelik deniz alanı Milli Emlak tarafından 2013 yılında Ulaştırma denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na tahsis edildi. Toplam alanın 112 bin 632 metrekaresi dolgu alanı olarak planlandı. 

1/100000'lik çevre düzeni planlarında tercihli turizm kullanım alanı imarlı olarak tescil edilen alan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/25000 ölçekli çevre düzeni planının dışında kalıyor.  2011 yılında onaylanan 1/1000 ölçekli Yenişakran Belediyesi Revizyon Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Yenişakran Belediyesi Nazım İmar Planında ise Turizm Tesisi Alanları, Günübirlik Alanlar ve Konut Alanları bulunuyor.

Yat limanına ulaşım sağlanması amacıyla 800 metre uzunluğunda yol yapılacak. Öte yandan Manisa-İzmir yoluna doğrudan bağlantı sağlanması amacıyla 2.5 ve 3.2 kilometre uzunluğunda iki alternatif güzergahtan birinin yapılması planlar arasında yer alıyor.  

Yat Limanının bölgenin turizm potansiyellerini geliştirip, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Hazırlanan Yat Limanı Amaçlı Nazım İmar Planı, sadece deniz alanında olup, başka parsellere bir etkisi bulunmuyor.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.