Alanya'nın İmar Sorunları Çözüldü!

Alanya'nın İmar Sorunları Çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından, Alanya'nın bazı mahallelerinde uzun yıllardır devam eden imar sorunları çözüldü.

A+A-

Alanya'nın bazı mahallelerinde uzun yıllardır devam eden imar sorunlarının, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından hızlı şekilde çözüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in halka hizmet söz konusu olduğunda iktidar-muhalefet belediye ayrımı yapmaksızın tüm ilçelerde hizmetin önünü açacak kararları bekletmeden aldığı belirtildi.

Büyükşehir Yasası ile ilçelerin 1/25000 ve 1/5000 imar planlarının hazırlanması ve onayının Büyükşehir Belediyesi yetkisine geçmesiyle planlama sürecinin hız kazandığı belirtildi. Açıklamada, hizmetin gecikmemesi için gerek belediyelerin, gerek diğer kamu kurumlarının yıllardır devam eden üst ölçekli imar planları ve plan taleplerinin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde görüşülerek, onaylandığı vurgulandı.

Üç yıl içinde Alanya için büyük önem taşıyan imar planlamalarının hızlı şekilde Büyükşehir Meclisi'nde onaylandığı ifade edilen açıklamada, Avsallar, Demirtaş, Yeşilöz, Gedevet, Mahmutlar, Kestel gibi birçok mahallenin imar sorununun çözüldüğü kaydedildi.

Alanya Çevreyolu, Güzelbağ Küçük Sanayi Sitesi, Gedevet Spor Tesisleri ile ilgili planlamalarının da meclisten geçtiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

"Alanya planlamasının anayasası konumunda olan 1/100000 ve 1/25000 ölçekli planlar ihale edildi ve meclis gündemine alındı. Alanya'nın 102 mahallesinin tamamını kapsayan ve bütün kullanım alanlarını belirleyen planla ilgili komisyon çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki aylarda Büyükşehir Meclisi'nde görüşülerek, karara bağlanacak. 1/5000 ve 1/25000 gibi üst ölçekli planlama yetkisi sadece Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olduğu için bu çalışmaların başka kurum ve kişilerce sahiplenilmeye çalışılması, bu çalışmalardan dolayı bazı kişi ve kurumlara teşekkür edilirken Büyükşehir Belediye Meclisi ve Başkanı Menderes Türel'den özellikle bahsedilmemesi manidar bulundu. Geçmişte üst ölçekli planları bakanlıklarda onaylatmak için yıllarca bekleyen ilçe belediyelerinin şimdi aylar içinde bu planlarının onaylanması ve bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in hızla sonuç alma adına gayretleri takdir topluyor."

Açıklamada, Demirtaş, Yeşilöz, Mahmutlar çevre düzeni planı, Gedevet Yaylası Spor Tesisi, Alanya Belediye binası için planlama, Alanya çevre yolu planlaması, Sugözü imar planı revizyonu, Alanyaspor tesisleriyle ilgili planlama, Küçük Sanayi sitesi revizyon planı, güneş santraliyle ilgili planlama, Avsallar imar planı revizyonu, Türkler imar planı revizyonu sorunlarının Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından çözüme kavuşturulduğu vurgulandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.