Alaçatı'da İmara Açık 25 Dönüm Arazi Kaldı

Alaçatı'da İmara Açık 25 Dönüm Arazi Kaldı

Ege’nin en gözde tatil yerlerinden biri olan Alaçatı, hızla betonlaştı. Turizm patlaması yaşanan ve yazın nüfusu 70 bine dayanan beldede, konut ve oteller nedeniyle yeşil alanlar yok oldu, altyapı yetersiz kaldı. Betonlaşma nedeniyle Alaçatı’da 25 dönüm i

A+A-

İzmir'in son yıllarda hızla gelişen en popüler turizm beldesi olan Alaçatı, artık can çekişiyor. 2000'li yılların başında 7 bin olan yerleşik belde nüfusu 15 bini geçti. Turizm nedeniyle beldenin nüfusu yazın 100 binlere dayanıyor. Patlayan turizm nedeniyle de belde hızla betonlaştı, yeşil alanlar yok oldu. 2000'li yılların başında 60-70 civarında olan butik otellerin sayısı şu anda 500'e yaklaştı. Konut artışı da beldede yüzde 300'e yakın büyüme oldu. Alaçatı merkez SİT koruma alanı olduğu için kısmen nefes alabiliyor.

Merkez SİT alanı olunca betonlaşma köy içine doğru hızla yayıldı. Bu o kadar hızlı oldu ki, şu anda köy içinde imara açık yalnızca 25 dönüm arazi kaldı. Diğer araziler tarım arazisi statüsünde. Bunların da kimine bağ evi yapılabiliyor, kimine ise bir çivi dahi çakılamıyor. Bölgede otel işletmeciliği yapan turizmciler, konut ve işletme artışı nedeniyle Alaçatı'nın özellikle yaz dönemi boyunca altyapı sorunu yaşadığını söyledi. Sürekli kanalizasyonların patladığı ve atık suların sokağa karıştığını belirten işletmeciler, "Her lodosta oteller, evler ve sokaklar kokuyor. Sokakları atıksu basıyor. Altyapı artan nüfusa yetmiyor" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.