Alaçatı Rum Konağı, Taş Otel'e Dönüştü!

Alaçatı Rum Konağı, Taş Otel'e Dönüştü!

İzmir Alaçatı'daki tarihi 130 yıllık Rum Konağı, Zeynep Öziş tarafından Taş Otel'e dönüştü. Otel Alaçatı'nın ilk butik oteli olma özelliğine sahip.

A+A-

130 yıllık bir Rum Konağı'nı, Alaçatı'nın ilk butik oteli Taş Oteline dönüştüren Zeynep Öziş Türk konukseverliğinin tüm özelliklerini yansıtan, yüzde yüz memnuniyet parolasıyla yola çıktıklarını belirtti. 

Zeynep Hanım turizm sektöründeki kariyerinize nasıl başladınız? Yakından tanıyabilir miyiz sizi?

Ben aslen İzmirli'yim.  İzmir  Amerikan Kız Koleji'nin ardından Boğaziçi Üniversitesinde eğitim hayatımı sürdürdüm. Daha sonra Turizm Bakanlığı'nın "ülkesel, profesyonel, tercüman turist rehberliği" kursu aldım. Roma'da birkaç yıl turizm acentesinde tur planlamacısı olarak çalıştıktan sonra turizm sektörü kariyerime ara verdim. Henkel firmasında Ürün Müdürü Asistanı olarak başladığım pazarlama yöneticiliği kariyerimi İzmir ve İstanbul'da, DüsseldorPta Henkel merkezinde ve Milano'da Henkel Italiana'dadevam ettirdim. 40 yaşındayken Pazarlama Direktörlüğü görevimden kurumsal hayatın sıkıntılarından uzakta, şehir dışında, daha dengeli ve sağlıklı yaşayabilmek, aileme, dostlanmave hayvanlarıma daha çok zaman ayırabilmek için nokta koydum. 

 

Taş Otel ne zaman kuruldu? Kuruluş öyküsünü bizimle paylaşır mısınız? 

Küçük bir otel sahibi olmak gençlik dönemlerimin hayaliydi. Alaçatı ve bu hayal bir araya gelince Taş Otel doğdu. Geriye baktığımda cesaret isteyen bir iş yaptığımı fark ediyorum. O yıllarda Alaçatı'da hiç otel yoktu, bir veya iki lokanta vardı, kahvehaneler vardı, eski evlerin hemen hemen hiçbiri onarılmamıştı. Yarımadada hayat Çeşme merkezde ve Ilıca'da idi. Alaçatı deniz kenarında olmadığından benim otel projeme birçok kişi güldü, "Kim kalacak Alaçatı'da otelde? Pazarcılar mı?" diyenler oldu. 

Taş Otel'in özü "130 yıl öncesinin sade atmosferi ve günümüzün konforu". Taş Otel'i yaratırken hep kurumsal hayattan bunalmış, İstanbullu "plaza" çalışanlarını ve gerçek Türkiye'yi tanımak isteyen kültürlü yabancıları düşündüm. Kaybolmuş değerlerimizi anıp "aynı babaannemin evi" desinler istedim. 

Taş Otel açılalı 16 yıl geçti, hala Alaçatı'nın en tanınan, tercih edilen oteli. Bu arada Alaçatı'nın korunması, korunarak turizm ile gelişmesi için birçok Alaçatı'h dostumuzla iki dernek kurduk: Alaçatı Koruma Derneği ve Alaçatı Turizm Derneği. Dernek çalışmalarımız Türkiye'nin bir çok beldesine örnek oldu; Fethiye, Safranbolu, Mersin, Antakya, Seferihisar beldelerinde ve Kıbrıs'ta "Turizmde Alaçatı mucizesi" başlıklı sunumlar yaptım. 

Otelinize özel olarak sunmuş olduğunuz hizmetler ve farklarından bahseder misiniz? 

Taş Otel'i Alaçatı'mn diğer otellerinden farklı kılan en önemli özellik çalışan ekip. Diğer otellerin birçoğu kışın kapalı olduklarından yazın da geçici elamanlarla çalışıyorlar, biz aynı ekiple yıllardır yaz kış çalışıyoruz. Üniversite mezunu, çok iyi yabancı dil bilen arkadaşlarımız mükemmelconcierge hizmeti veriyor. Ayrıca bahçemiz, yüzme havuzumuz, şömineli kütüphane odamız birçok Alaçatı otelinde olmayan ayrıcalıklar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.