Al Thani, Türkiye’de Yatırıma Fikirtepe’den Başladı!

Al Thani, Türkiye’de Yatırıma Fikirtepe’den Başladı!

Katar Kraliyet Ailesi üyelerinden Şeyh Abdulaziz Al Than, Türkiye’de proje yatırımına Fikirtepe'den başladı.

A+A-

Katar Kraliyet Ailesi üyelerinden Şeyh Abdulaziz Al Thani, Türkiye'deki ilk yatırımına Fikirtepe'den başladı. Gayrimenkul başta olmak üzere IT, ticaret ve hizmet sektörlerine yatırım yapmak isteyen Şeyh Dr. Abdulaziz Al Thani ile ortaklıkla 600 milyon dolarlık yatırımın ilk adımını atan Palma D'oro May Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ekşi, Fikirtepe'nin en lüks projesine imza atacaklarını söyledi. İnşaatından mutfağına A plus malzemelerle üretilecek projenin bölgenin prim potansiyelini de artıracağını vurgulayan Ekşi, Katar-Türk ortaklığında kurulan Palma D'oro May inşaat tarafından gerçekleştirilecek Velvet Towers'ın 26 katlı 3 bloktan meydana geleceğini belirtti.

En lüksünü kendine ayırdı

Orhan Ekşi, "Toplam bin 250 konutun yer aldığı projede 564 hak sahibi bulunuyor. Şu anda yıkıma başladık. Hak sahiplerine tebligatlarımızı çektik. Bir aya kadar da tahliyeler başlıyor. Proje yüzde 50 seviyeye gelmeden de satışa çıkmayacağız. Ucuza satmak istemiyoruz çünkü yerimizin değerini biliyoruz" diye konuştu. Projedeki 500 ve 700 metrekarelik 18 penthouse dairenin olduğunu söyleyen Ekşi, "Abdulaziz Al Thani de, Velvet Towers'ta yer alan penthouse dairelerinden birini alacak. Bu daireleri özellikle Körfez bölgesindeki işadamları çok istiyor. Yabancı alıcının ülkemize en maksimum döviz getirmesini hedefliyoruz. Yerimizin değerini biliyoruz" diye konuştu. Orhan Ekşi projenin 2018'de tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Metrekare fiyatı 10 bin lira

Projeden şimdiden sanat ve spor camiasından üst düzey isimlerin taleplerinin olduğunu söyleyen Orhan Ekşi, bu projenin ilanlarla ya da tanıtımlardan öte mevcut müşteri portföyüne birebir tanıtımla pazarlanacak seviyede olduğunu belirtti. Ekşi şöyle konuştu: "Projenin çıkış metrekaresini 10 bin TL gibi düşünüyoruz. Sanatçı ve futbolcu camiasından çok tanığımız var ve onları kıramayacağımız için belli bir sayıda daire ayırdık. Oldukça maliyetli bir proje. Sadece 4 milyon dolara cam giydirme yapıyoruz. Ticari alanların tamamını kiraya vermeyi düşünüyoruz."

İkinci proje Al Tawar'la geliyor

Al Thani ile Velvet Towers projesine başlayan Orhan Ekşi, bir başka Körfez deviyle de yeni bir projenin ilk adımını atacak. Ekşi, Velvet Towers'ın hemen yanındaki araziye Al Tawar'la bir proje yapmak istediklerini, hatta yeni projenin de Velvet Towers'ın mimarisine benzeyebileceğini belirtti. Ekşi, "Al Thani Bin Tawar'la Fikirtepe'de yerimiz var. Yaklaşık bin 750 konutluk bir arazi. Bu da olursa Anadolu Yakası'nın en büyük projesi olacak. İki proje birleşirse sosyal donatı alanı da genişleyecek. 8 kulelik dev bir proje haline gelecek" diye konuştu. Yeni projenin de bin 600-bin 700 daire civarında olacağını söyleyen Orhan Ekşi, "Satış hasılat geliri de 700-750 milyon dolar civarında olur. Satışa çıkış olarak diğer proje ile arasında zaman farkı olduğu için metrekare fiyatında da fark olabilir" dedi.

Projenin inşaatı hızla bitecek

Proje ortaklarının güçlü sermaye yapıları nedeniyle hızlı bir inşa süresinin olacağını vurgulayan Ekşi, şöyle konuştu: "Velvet Towers, karma bir proje olacak. Ticari alanlar bulunacak ancak ofis yapmayacağız. Konutla ofisi ayırmak istedik. Konum olarak önemli bir yerdeyiz. Kadıköy'ün yanı başındayız. 6'ncı kattan sonra deniz görmeye başlıyor. Manzara, Kalamış yat limanından, Bakırköy sahiline kadar uzanıyor. Bağdat Caddesi'ne 3 sokak mesafedeyiz. Çevreci bir proje yaptık. İddialı bir projeyiz ve ses getireceğini düşünüyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.