Akfen İnşaat ABD ve Avrupa'ya Açılıyor!

Akfen İnşaat ABD ve Avrupa'ya Açılıyor!

Akfen İnşaat, yurtdışında konut projeleri hayata geçirecek. Akfen İnşaat Bretix'ten sonra rotasını ABD ve Frankurt olarak belirledi.

A+A-

Akfen İnşaat, hayata geçirdiği şehir hastaneleri, öğrenci yurtları, endüstriyel tesisler ve ofis binalarının yanı sıra konut sektöründeki yatırımlarını genişletme kararı aldı. Firma, ürettiği ‘Loft’ markasıyla, Brexit sonrası Avrupa'nın finans merkezi olacak ABD ve Frankfurt'ta proje yapacak. 

'Loft' markasıyla 3 konut projesinde 650 milyon liralık yatırımı hayata geçiren firma, yapımına devam ettiği Bulvar Loft ve Bodrum Loft projelerinin tamamlanmasıyla yatırımını 1 milyar 250 milyon liraya çıkaracak.

Akfen İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, yatırım anlamında ABD'nin konut satış fiyatları ve bunun geri dönüş hızı bakımından her dönem cazibesini koruduğunu söyledi. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmaya karar vermesinin gayrimenkul sektöründe farklı bir akıma neden olduğunu ifade eden Akın, "Brexit kararı sonrasında Londra'nın Avrupa Birliği dışındaki bir bölgede kalacak olmasıyla finans şehri gücünü kaybedeceğini düşünüyorum. Londra'nın yerini Frankfurt'un alacak olması şimdiden yatırım anlamında fırsat oluşturuyor" dedi.

KAR FIRSATI

"Yarın konut satın alan, bugün satın alandan daha ucuza alamayacak" diyen Akın, Bulvar Loft projesinden 361 bin liradan başlayan fiyatlardan konut alanlara 48 ay vade farksız ödeme seçeneği ile 2019'un başına kadar yüzde 21'lik kâr elde etme fırsatı sunduğunu açıkladı.

YENİ GELİŞİM BÖLGESİ: ANKARA

Ankara'nın yeni gelişim bölgesi olduğunu belirten Akın, "2017'nin ilk 7 ayında yüzde 12.5 artışla 84 bin 788 konut satılan Ankara, bu alanda lider oldu. İstanbul'da ise artış oranı yüzde 2.5 ile sınırlı kaldı. Yabancıya satış anlamında da yüzde 24'lük büyüme gerçekleşti. Hepsini toplayınca gayrimenkulde başkent Ankara'nın hikâyesi şimdi başlıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.