Ahes Misal İstanbul Fiyat Listesi!

Ahes Misal İstanbul Fiyat Listesi!

2 Milyar liralık yatırım değeriyle Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Ahes Misal İstanbul satışa çıktı. Ahes Misal İstanbul fiyatları 340 bin TL'den başlıyor.

A+A-

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Ahes Misal İstanbul Gaziosmanpaşa’da yükseliyor. Süleyman Ekşi İnşaat tarafından 2 milyar TL yatırım değeriyle hayata geçirilen projede konut fiyatları 340 bin TL’den başlıyor.

2000 yılından itibaren başta İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Erzurum, Bilecik ve Rize olmak üzere toplamda 4 milyar TL değerinde üst ve alt yapı projelerine imza atan Süleyman Ekşi İnşaat Ahes Misal İstanbul projesi ile kapalı inşaat alanı bazında bu güne kadar gerçekleşen en büyük kentsel dönüşüme imza atıyor.

Alper Aksoy Mimarlık imzalı Ahes Misal İstanbul, Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Bölgesi’nde 100 dönüm arsa alanı üzerinde hayata geçiriliyor. 520 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 2 bin 400 konut, 359 odalı otel, cadde dükkanları ve 20 bin metrekare ofis bloğu yer alıyor. 

2019 yılının sonunda bin 600 dairelik 1. etabı teslim edilecek olan Ahes Misal İstanbul’da toplamda 13 blok bulunuyor. Projenin ilk etabında inşa edilecek 8 bloğun 3 tanesi 18, 2 tanesi 19 ve 3 tanesi 20 katlı olararak tasarlandı. 22 bin metrekare alan üzerinde toplam 60 adet dükkanın da bulunduğu Ahes Misal İstanbul’da mağaza büyüklükleri 70 metrekare ile 800 metrekare arasında değişiyor. TEM ve çevreyollarının yanı başında Haliç’e komşu olan Ahes Misal İstanbul Vialand’in yanıbaşında, Giyimkent ve Tekstilkent gibi bölgenin önemli finans noktalarına yakın mesafede yükseliyor.

Metrekaresi 5 bin 230 TL’den başlayan konutlar

12 bin metrekare sosyal tesis alanına sahip Misal İstanbul'da cep sineması, kütüphane, çocuk oyun alanları, spor salonları, hamam, yüzme havuzu, kafeler, cami, restoranlar, 2500 araç kapasiteli otopark ve iş dünyasına yönelik toplantı salonları yer alıyor. Metrekaresi 5 bin 230 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Ahes Misal İstanbul’un 1. etabında alanları 65 ila 90 metrekare arasında değişen 343 adet 1+1, alanları 93 ila 149 metrekare arasında değişen 950 adet 2+1 ve alanları 131 ila 171 metrekare arasında değişen 327 adet 3+1 konut tipi bulunuyor. Ayrıca konut alıcıları daha büyük yaşam alanlarını natamam ya da tamam daire olarak teslim alabiliyor.

 İstanbul’un en büyük riskli alanını biz dönüştürüyoruz

Gaziosmanpaşa Bölgesi’nin ölçek olarak İstanbul’un ilan edilen en büyük riskli alanı olma özelliğini taşıdığını söyleyen Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi,  ‘’Bu nedenle İstanbul’a örnek olacak bir model üzerinde çalışıyoruz. Tüm kentsel dönüşüm alanlarını kendi özel alanı içinde ele alan kapalı sistemler oluşturma anlayışını değiştirerek kent bütünü ve çevresi ile birlikte düşünülmüş planlar uyguluyoruz. Mevcut alanı ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri ile birlikte ele alıyor sadece bir zümreye ait olmayan tüm halkı kucaklayan bir dönüşüm gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Gaziosmanpaşa 2. derece deprem bölgesinde olmasına karşın, tüm hesapları Gaziosmanpaşa Belediyesi plan notları doğrultusunda 1. derece deprem bölgesine göre hazırladık.  Proje bütünlüğünü sağlamak açısından proje çevresindeki yollar, caddeler ile 1000 kişilik ilkokul, 1000 kişilik kültür merkezi ve 1000 kişilik camiyi, sosyal sorumluluk kapsamında bedelsiz Gaziosmanpaşa ilçemize hibe ediyoruz” diye konuştu. Projenin tamamlanmasıyla yüzde 40 oranında prim yapacağını söyleyen Ekşi ‘’Gaziosmanpaşa, sahip olduğu dönüşüm potansiyeli ve kentin ana ulaşım odaklarına çok yakın mesafede bulunması sebebiyle metropol ölçeğinde önemli bir ilçedir. Bu sebeple projenin teslim zamanında yüzde 40 prim yapmasını bekliyoruz’’ dedi.

5 bin kişi istihdam ediyoruz 

Sadece konut değil sağlık, eğitim, kültür, altyapı, fabrika ve üretim tesisleri de inşa ettiklerini de söyleyen Ekşi, ‘’Ülkemize katma değer sağlıyor, inşaatın devam ettiği şantiyelerimizde 5 bin kişiye iş imkanı sağlıyoruz’’ dedi.

Aidatlar düşük olacak

Ahes Misal İstanbul projesinde çatılara kurulacak güneş panelleri ile kendi elektriğini üreten bir sistem uygulayacaklarını söyleyen Ekşi “Asansör, havuz ve ortak alanların elektriğini bu sistemden temin etmeyi hedefliyoruz. Konutlarda ısınma radyatörlerle yapılacak ve radyatörler merkezi sistemden beslenecektir. Her daire için kat istasyonu (substation) sistemi projelendirilecektir. Bu sistem sayesinde, ısı kayıplarını ve ısıtma masrafları azalacak, yüzde 40 oranına enerji ekonomisi sağlanacak ve binaların enerji tüketimi azalacaktır. İşletme maliyeti geleneksel sistemlere göre yüzde 10 daha avantajlı olacaktır. Pis su sistemi gri su siyah su ve mutfak pis su olarak ayrı toplanacaktır. Dairelerin ıslak hacimlerinden toplanan gri sular, gri su arıtma sisteminden geçilerek arıtılacak ve yeşil alanların sulamasında kullanılacaktır. Ayrıca yağmur suyunu toplayarak bahçe sulamasında kullanacağız. Tüm bu uygulamalar ile proje aidatlarını minimum seviyede tutmayı planlıyoruz. Projede sürdürülebilirliğe de önem vererek dış cepheleri mekanik sistemle giydirme cephe, komposit panel, prekast ve porselen seramik türü bir malzeme ile kaplayacağız. Bu malzemeler kar, dolu gibi olumsuz hava koşullarına normal dış cephe kaplamalarına göre 6 kat daha dayanıklı bir ürün. Binalarda dış cephe yenileme problemi yaşanmayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.